NándiLilypie Kids Birthday tickers

2009. augusztus 29., szombat

erős idegzetűeknek

Reggel 7-kor kelt Borsó, és alig evett 100 ml tejet. Fél 11-kor kapta a gyümölcsét, de kevesebbet evett, mint szokott. Gondoltam fél egykor, mehet az ebéd, mert bár már kicsit álmos biztos éhes is, hiszen alig evett még ma. Inkább álmos volt, mint éhes, pedig finom paradicsomos hal lett volna az ebéd amihez krumplit főztem, hogy még jobb legyen.




A hab a tortán, hogy amikor elaludt vki ráfeküdt a csengőre és felébredt. De sikerült visszaaltatni.

2009. augusztus 28., péntek

csak úgy

Posted by Picasa

Beindul a mászás

Ma reggel, előmerészkedett az oroszlán a barlangjából, azaz Borsó átlépte átmászta a nappali küszöbét, de még a szőnyeg alá is benézett. Nyugi Kisfiam, nincs alá seperve semmi ;)

A védőnéni elmondta, hogy miket ehet Borsóbéla. Ezek szerint nemsokára lesz habzsidőzsi, túróból, sajtból, jön a krémtúró és a gyümölcsjoghurt, valamint a tojás sárgája, és ehet görögdinnyét. Amiről majdnem lecsúszott az idén, de majd még pár jó falatot kerítünk neki. Ha nem vagyok ilyen tudatlan, Vállajon már jól kitömhette volna a pocakját finom dinnyékkel amit sk. termesztett a papa meg a mama. Jobb ha ezt ők meg sem tudják...

2009. augusztus 26., szerda

adatok

Voltunk méréseken, és vizsgálódáson a dr néni, védő néni párosnál.
Borsó 9.150g és 75 cm. 430g-ot hízott 07.08-a óta, és 4 cm-t nőtt.
Volt ott egy 1 éves kisfiú, aki pont 1 kilóval, és 4 centivel volt kisebb, meg is lepődött amikor mellé állítottam Mr. K-t :), mondhattam neki, hogy ő még kicsit ne féljen tőle, de jobbnak látta, ha az anyja ölben tartja. Aztán mindketten hangot adtunk aggodalmunknak, hogy mi lesz velük ha közösségbe mennek, ki-ki a maga babáját féltve.
A védőnő megint jön pénteken :(

2009. augusztus 24., hétfő

?


2 hét alatt ilyet növesztett a Cikász Pálma. Mi ez?

alszik


Emlékszem Kati küldött egy időben Majsziról, mindig képeket, hogy milyen furi pózokban bír aludni.
Azt hiszem odaértünk. Szerintem ült, egyszer csak elaludt, és eldőlt :)

5. év Falakodalom

5. éve, hogy ezeket a cipőket egyetlen éjszaka alatt rommá táncoltam. 2004.08.21. Még sokszor ennyit magunknak Apiszom!




Ezen a képen a háttérben kb. éppen Borsó korúak vagyunk! Kire hasonlít?

2009. augusztus 17., hétfő

Tapsi-pöttyök-esküvő

Szombaton Bujon voltunk esküvőn, Eci mama és Jani papa vigyáztak Borsóra. Miközben mi készülődtünk ők az ágyon játszottak és Borsóm magától tapsizott. Amikor mondja mama, alig akartam elhinni. Persze nekünk már nem ismételte meg a mutatványát indulás előtt.
De amikor hajnalban ébresztett minket, és némiképpen magamhoz tértem egyből beénekeltem neki a tapsis dalocskát és tényleg nagyon ügyesen tapsizik, néha még csattan is a tenyere. Aztóta már csak úgy magától is elkezdi és még az éneket is hozzádalolássza. :)
Az esküvő nagyon jó volt, bár nem ittunk és hamar hazaindultunk, de már ez is jól esett.
Borsókámat mindig megcsípi vmi éjszaka és van rajta egy két pötty, ezért a Papa hozott un. rázófolyadékot és azzal kenegetem. Igaz már műanyag üvegben van, és nem parafa dugóval bedugva, amivel mi régen ezt adagoltuk magunkra/nak :)






2009. augusztus 14., péntek

Frász

Ma reggel viszonylag sokáig aludt Borsó (fél7-ig), reggeliztünk aztán a mama elment dolgozni, ő pedig nem akart már a járókában lenni, így kivettem és a babakocsiban tologattam az udvaron.
Nézegette a virágokat, a füvet stb. aztán leparkoltam a ház mellé, ő tovább nézelődött. Egy pillanatra félrenéztem és amikor visszafordítottam rá a tekintetemet, ő útban volt a beton felé fejjel.
Éppen csak elkaptam a bokáját és felrántottam, a kapucnija teteje ért csak le a földre.
Gondolom közben kiabáltam is, mert a Jani papa rohant ki a konyhából, hogy mi a baj. Mi már akkor javában sírtunk amikor odaért, de csak az ijedségtől szerencsére.
Mostantól jól bekötve van csak utazás a babakocsiban.


2009. augusztus 10., hétfő

nagy fiú



2009. augusztus 9., vasárnap

kakukktojás

Van a képen egy kakukktojás! Megtalálod?
Berepült 1 fecske a konyhába, jól körülnézett aztán angolosan távozott.

2009. augusztus 8., szombat

Vállaj

Alig érkeztünk meg, Borsó már segített paradicsomot befőzni, és persze meg is kóstolta, de a kukorica jobban ízlett neki.


2009. augusztus 6., csütörtök

szófelhő a blogról

anya olvas

P.G. Wodehouse:-Halihó Jeeves!
-Hajómágnás a pácban
-Jeeves majd megoldja
Ez az utóbbi 3 olvasmányom, nagyon imádom a stílust, jókat vihogok.
És az imént csöngetett a GLS egy újabb adag könyvel:
P.G. Wodehouse:-A nénikém nem talpig úrinő
Stephenie Meyer-alkonyat
Charlaine Harris: Inni és élni hagyni
és még két vmi csuda Apának.

de komolyan

Már mindennek a teteje, hogy itt minden sípol és beossza az időmet.
A mosógép sípol ha készen van, hogy húzzak teregetni.
A bébiétel melegítő sípol ha szerinte meleg Borsó ebédje.*
A telefon sípol ha nem ugrok azonnal sms-t olvasni.
De komolyan hagyjanak már engem ezek az izék az Interneten lógva!

*jó előre megmelegítem, hogy valóban mindenhol meleg legyen, mire ebédre kerül a sor. Természetesen Borsónak azonnal ugrok. :)

2009. augusztus 5., szerda

Strand

Hétfő délután, elmentünk a Pünkösdfürdői Strandra. Meleg volt bár a nap éppen nem sütött, a medence vize is csak 24 fokos volt, de Apa szépen fokozatosan bevitte Borsót. Néha mosolygott egyet-egyet, de nem nagyon ért rá, mert sarkig nyitott szemmel nézelődött.

Borsó,

már túl van a nyafis, semmi nem jó korszakon, biztosan a fejlődési ugrástól* "romlott el". Visszakaptam az áldott jó kisbabámat. Ülve szépen eljátszik sokáig, és már hanyatt fekvésből is fel tud ülni. Kicsit oldalra fordul és a kezével szépen feltolja magát. Olyan büszke vagyok rá! Mászni is kezd, de nagyon egyedi stílusban. Látni ahogyan koncentrál a lábaira, hogy mozduljanak, sajnos azok mindig vmi más mozgást produkálnak, mint ami a mászást elősegítené. Van hogy feltolja a fenekét az égbe és ott riszálja, jobbra balra, a tenyere meg a talpa van csak a földön. Azért ha nagyon akar halad. Arra már rájött, hogyha hasra fekszik sokkal messzebb elér a keze, mint ülve.
Ami pedig a legjobb, hogy elkezdett beszélni, szépen halkan, magyaráz a babák halandzsa nyelvén.
Szerintem már kezdi megérteni a nem szót, mert mindig megtorpan amikor hallja, de csak egy pillanatra :) most, hogy leírtam rájöttem, hogy ez így is fog maradni sokáig, nagyon sokáig...
A nyála folyamatosan folyik, de hihetetlen mennyiségben. Szinte minden pelenkázásnál új ruha is kerül rá, mert csurom vizes.
Ma egyébként megtörtént ami már régóta nem, pont akkor pisilt egy bőségeset amikor a pelust cseréltem. :)

* nagyon kiművelnek itt és itt, ajánlom is, akiknek kell a megerősítés

eső

Végre esik egy kicsit, és lehűlt a levegő.

2009. augusztus 2., vasárnap

dinnye

Vki evett már az idén finom dinnyét? Nekünk sajnos még nem sikerült :(
Volt pedig mindenféle, csíkos, egyszínű, utcai árustól, Corából, piacról, olcsó, drága, de egyik sem volt az igazi, pedig nagy dinnyerajongók vagyunk. Egyelőre.

éjszakai zörejek

Pénteken éjszaka/hajnalban, Apa álmodott, mégpedig azt álmodta, hogy én le akarok esni, valahonnan és ő megment. Sajnos én a mentés közepén felébredtem és úgy megijedtem, hogy sikongatni kezdtem, erre ő is megijedt, felébredt és azt amit a ffiak csinálnak sikongatás helyett azt csinálta. Úgy hajnali fél kettő lehetett.
Szerencsére Borsó nem kelt fel rá, hogy mi teli torokból jajgatunk az éjszaka közepén.

2009. augusztus 1., szombat

tádám-tádám

Ma felállt a kiságyban Borsó teljesen egyedül. Apa éppen a szobája ablakát pucolta, én meg az ajtófélfát támasztottam, és élénken beszélgettünk, amikor Borsó feje megjelent a perifériás látómezőmben. Ott álldigált szépen kapaszkodva a kiságy peremébe, és a lába sem remegett.
Amikor a földön játszunk már többször is felállt, de akkor mindig valahogyan segítettünk neki, most pedig teljesen egyedül, és azóta többször is.
Miután a képet megcsináltuk, szegénykém eldőlt, mint egy zsák, de szerencsére nem ütötte meg magát, csak amennyire a kemény kókuszmatrac visszacsap.

Apropó, ma befizettünk új matracra, neki és magunknak is 2-3 hét és meg is kapjuk a Matrackirálytól ;)