NándiLilypie Kids Birthday tickers

2009. október 29., csütörtök

Egész

álló nap fúrnak ebbe a kib@szott házba, már olyan ideges vagyok, hogy alig látok a pipától. Egy új szolgáltató kábeleinek fúrják a lyukakat, de könyörgöm egész nap? és folyamatosan? és minek kinek? Olyan elegem van már ebből a paneléletből, és ilyenkor persze minden sérelmem 1000szeresére nő.
Na mindegy csak azt akarom közhírré tenni, hogy Borsó a legjobb gyerek a világon. Simán tudomásul vette, hogy most ez van és ugyanúgy játszott, evett és most meg alszik, mintha minden csendben rendben lenne. Ezért is nem mentünk még el világgá itthonról, mert őt nem zavarja akkor énmiattam ne zökkenjen ki a napirendjéből. Amúgy is hétvégén utazunk Vállajra elég próbatétel lesz az neki, de nagyon remélem, hogy jól fogja azt is viselni, megint.

2009. október 28., szerda

Mosolyalbum 2009


Fotót a fotográfustól

Ez is egy karácsonyi ajándék lett volna a nagyszülőknek, de nem bírtuk kivárni a csengőszót és ahogy kézbe kaptuk őket egyből megmutattuk. Komolyan mondom, hogy karácsonykor csak cetliket teszünk a fa alá, pl. ilyen felirattal: -Emlékszel arra az októberi napra amikor megmutattuk azokat a szép képeket amiket csináltattunk!?! Boldog karácsonyt!

méretek és egyebek

Újabb mérések történtek 10.050g és 77 cm. 1 centivel kisebb lett :D
Ma megtört a jég és fél 7 után kelt csak fel, mosolygósan, felkapcsolta a villanyt (ez a legújabb tudományamutatványa) és szépen elbeszélgetett a 2 kispárnája csücskével :D, imádja őket.
Mi meg őt imádjuk!

Ja és hát meg kell említenem, bár nehezemre esik, hogy ha itthol van az apja, én képbe sem kerülök nála. Állandóan mászik át hozzá és kiveri a balhét ha az apja lelép mondjuk WC-re. Ha felébred és mindketten bemegyünk hozzá, hát bizony az apjához megy, hogy vegye ki a kiságyból.

A hosszú hétvégén pedig a napközbeni alvások után befeküdtünk mindannyian a nagyágyba, hihetetlenül jól elbirizgált bennünket, meg a takarókat. Nem is zavarta, hogy mi közben becsukott szemmel teljes passzivitásban feküdtünk, dumált meg énekelt és néha odabújt. Tündér.

2009. október 25., vasárnap

Idétlen időkig

Ma reggel téli számítás szerint fél 5kor ébredtünk, ami még a nyári időszámítás szerint is 1 órával előbb van, mint amit az utóbbi időben megszoktunk. Nándi nyöszörög, mire kikászálódunk már inkább sír. Nincs áram. Keresem a mobilom, hogy világítsak vele, lemerült. Tapogatózva keresem a gyertyát. Közben Timi már talált egyet, gázon melegíti a vizet a reggelihez. Túl a reggelin gyerek nem alszik vissza. Játszunk. Kis idő múlva jöhet Charlie bácsi, de meg sem hatja. Játszunk tovább. Újabb próba, semmi.
Valahogy dél lesz, addig alszik kemény fél órát. Már ekkor úgy érzem, hogy vége lehetne ennek a napnak.

A délután viszonylag eseménytelenül - leszámítva a "véres száj sokkot" - de annál lassabban telt. Utoljára közvetlenül cigiről leszokás után teltek ilyen nehezen a napok. Én nem is panaszkodhatok, mert sikerült még aludnom is, vagy másfél órát.

Már csak attól félek, hogy holnap újrakezdődik ez a nap. Komolyan próbára tenné a hitemet.

Fogak

No végre, végre-végre úgy látszik, hogy a felső két fog is áttörte az ínyt és növekedésnek indul.
Már nem is tudtam hová legyek aggodalmamban, hogy hol marad a többi fogacska.
Úgy vettük észre, hogy Borsó a kedvenc takarójával a hintában múlatta az időt, nagyokat kacarászott és egyszer csak észrevettem, hogy véres a takaró. Gyorsan kikaptuk és alaposan körbenéztünk a szájában. Nem találtuk meg, hogy honnan jött a vér, de nincs min csodálkozni, mert mindent megrág és lehetetlen regulázni. Vmi felsértette valahol és jött egy kis vér. Vagy lehet, hogy a fogak áttörésekor, ez hülyeség? Nem tudom mindenesetre jókedvű nincs semmi baja, úgyhogy örülünk az új fogaknak.
Tegnap vettünk 1 csirkemell filét, hogy megfőzőm trancsírozom és jégkockatartóba lefagyasztom, hogy legyen a mindennapi főzelékbe. Na tegnap nem csináltam meg, ma pedig apát ugrasztottam hogy szerezzen valahonnan jégkockatartót, mert az előzőt eltörtem. Hozott én pedig nekiálltam az elkészítésnek. Az első lábas füle izzani kezdett és iszonyú büdös lett tőle. Ok át másikba, főzés még egy kicsit, legalábbis ez volt a terv, de sok lett, és így meg már a hús odaégett :(, jobb lett volna ha kidobom még nyersen.
De legalább megtudtuk, hogy jobb az égett hússzag, mint az égett műanyagé :)

2009. október 24., szombat

aluszik,

mint egy nagyfiú, már 2,5 órája. Komplett ebédet megfőztünk apával ezalatt. Gulyásleves, vörösborban főtt fokhagymás hús, krumplipürével, és még padlizsánkrémet is csináltam.
Olyan bűbáj lesz ha felébred, kis álomkóros :D

2009. október 23., péntek

nemnem

Borsó nekiindul a mesterséges gátnak, amit azért építettünk, hogy ne tudja a számítógépet megközelíteni. Már pontosan tudja, hogy hol a gyenge pontja és gond nélkül átjut, de onnantól kezdve, hogy kigondolja, egészen addig amíg át nem küzdi magát folyamatosan mondja: - nem nem nem nem
...és olyan boldog amikor átjut
Hogyan legyen így az ember következetes? HOGYAN amikor alig várom, hogy nekiinduljon :D

Az öltözködés pedig így a tél beálltával nem lett a szíve csücske, pedig olyan jól mutat sapkában!

2009. október 19., hétfő

Nándor-nap

Ma naptár szerint Nándor nap van, és Maja 2 éves lett. :)
A családban a Nándor napot május 30-án tartjuk, mert régen ekkor volt állítólag a naptárban. Bevallom nem néztem még sohasem utána.
Sokat gondolkoztam, hogy Borsónak mikor tartsuk, mert ugye az oviban, meg a barátok, haverok, ismerősök a naptárból tájékozódnak majd, és nem akartam, hogy mindig magyarázkodni kelljen és a figyelmes pajtásokat pedig lelombozni.
Meg olyan jó, hogy a Majával van egy közös ünnepnapjuk, úgyhogy úgy döntöttem, teljes szülői mivoltomban, hogy Borsónak bizony egy évben kétszer ünnepeljük meg a neve napját és punktum.
Nos, kisfiam így történt, hogy 2* van egy évben névnapi buli :) remélem örülsz ;)
BOLDOG NÉVNAPOT2!

2009. október 12., hétfő

9 hónapos

Nem sikerült vmi ünnepire a fiam hangulata. Lehet fogni, időjárásra, mert egész nap esik fúj, hideg van, vagy a fogaira amiknek már idő van. Alig aludt és 5* is kakilt :)
Olyan mizériát rendezett a nyúlfarknyi alvások előtt, hogy csak na. A cumikat egymás után vágta ki a kiságyból és utána a kispárnáit. Visított, kiabált majd mintha elvágták volna kidőlt és csend lett. Aztán amikor indult a konyhába kukázni utána szóltam, hogy nem szabad, erre leül felém néz és totálisan leutánozva utánam mondja, hogy nem szabad. A hangsúly tökéletes, és a hangzók is helyükön voltak. Nagyon jó volt, kis drágám arra nem sajnálja a fáradságot, hogy feleseljen :)Okos tojásom!

2009. október 9., péntek

mai napi furcsaságok

Patikába mentünk, mert elfogyott a popsikrém meg a testápoló is. Kikértem mindkettőt erre kapok 200g popsikrémet, és 100g testápolót. Nem értem ezek mekkora popsijú gyerekekre kevertek krémet a patikusiskolában?
Hazafelé jövet egy ffit láttunk, aki egy kisbabát tartott a kezében és 4 másik rohangált körülötte. Távolabb tőle a legnagyobb egy nálánál kisebbet próbált visszaterekni a csapathoz, de nem nagyon boldogult vele. Odakiáltott az apa: -Gyere már vissza, mert a bácsi elvisz!
Az éppen arra járó bácsi, viccesen felháborodva:-Nekem nem kell, nekem is van otthon hat!
Ennyit a nagycsaládos összetartásról...

2009. október 8., csütörtök

Haja

Ma levágtam Borsó haját, már nagyon hosszú volt...
Nem sikerült vmi jól, de neki minden jól áll!!!
Előtte utána képek:


Mi tagadás nagyon megbántam tegnap, hogy levágtam, de mára rájöttem, hogy ez a frizura eszenciája hogy én vágtam le. :)

2009. október 7., szerda

Gondoltam

kiraknám az ablakba a karácsonyi égőket, de lehet még korai?

Borsóebéd

Ma megint nagyon finomat kapott ebédre őBorsósága. Cukkiniből tökfőzelék, újhagymával és fokhagymával, kaporral és krumplival sűrítve, 1ek tejföl bele és olyan jó volt, hogy csak na. Remélem alszik tőle vagy 2 óra hosszát vagy többet ;)

2009. október 6., kedd

telefon

Borsószerelmem nagyon imádja a telefonomat. Amikor beszélek majd meggebed érte. Így volt ez ma is mikor az apukájával beszéltem. Majd 5 perc tömény kunyerálás után, amikor megkapta rendkívül elégedett volt. Otthagytam, hogy ne is lássam mit művel vele, persze azért a szobából nem mentem ki. Kisvártatva feltűnt, hogy túl nagy a csend, odaosonkodok és nini, szétszedte az egészet. A hátlapját lekapta, amit én csak küszködve, tudok leszedni, a pálcikáját amivel böködni kell azt is meglelte és hadonászott vele boldogan. Hihetetlen törpeség.

2009. október 2., péntek

főz

Nagyon finom karfiolt készítek, itt a recept. Már többször csináltam ilyet, de utoljára 1-2 éve, és most megint eszembe jutott. Ajánlom kipróbálásra. Karfiol+kakaó+chili, jópofa.

Miután

megszereztük a gombát Borsóval, rohantunk haza, mert tízórai idő volt.
Beültettem az etetőszékbe, hogy majd jól el lesz ameddig reszelek almát, meg trutymálok banánt.
Hát nem, úgy visított, mint a vett malac, gyorsan kezébe nyomtam egy fél kiflit. Ó nagyon megörült neki, mindjárt le is harapta a csücskét :).
Reszelem az almát, kinézek Borsira, hát látom, hogy a kifliből néhány nagyobb darabot tologat a tálcán. Gondoltam elveszem nehogy bekapja. Ahogy elindultam felé rám nézett, és gyorsan a nagy darab után kapott és jól megszorította, nehogy el tudjam venni. Hihetetlen figura, nagyon félti a kaját. Fogalmam sincs kire ütött! :D Jani papa nagyon helyesli az ilyen magatartást az biztos :D
A kifli a mindene Borsónak mióta először kapott. Igyekszem nem minden nap adni neki, hogy maradjon meg nagy kedvencnek.

gomba, de milyen

Szerdán a piacon csellengtünk Borsóval, amikor egy hirtelen 5lettől vezérelve a gombáshoz léptem.
-Jó napot! Szarvasgombát szeretnék a férjemnek venni karácsonyra szokott lenni?
-ŐŐŐ! Mindjárt megnézem mennyibe kerül. Őrült turkálás a papírok között...
-Nem fontos az ár, kb. tudom, hogy olyan 45.000HUF/ kg.
-ÁÁÁ dehogy annyi azért nincs. Na mindegy nem találom mindjárt felhívom aput!
-Ok.
-Szia Apu, szarvasgomba van? ok. 2-3 perc múlva visszahív, felhívja az egyik haverját.
-Addig megyünk egy kört, veszünk ezt azt és jövünk vissza.
-Ok.
2-3 perc múlva
-Helló, vmi hír?
-Azt mondja apu fagyasztott mindig van, bármikor lehet kérni és hozzák, de most van friss is 22dkg, de azt le kell gyorsan stoppolni, mert hamar elfogy. Ja és rosszul tudtam 55.000HUF/kg
-Hö, én is rosszul tudtam.
-Akkor kell a frissből?
-Hááát, aha 10dkg!
-Ok, hívom aput! Apu 10 dkg-t elvisz a hölgy, mikor tudod hozni? Köszi. Szia. Pénteken 9-re itt lesz, lehet jönni érte.
-Ok, köszi.

Nos, így történt, hogy itt lapul a hűtőben 4 fej illatozó szarvasgomba. Nagyon izgalmas, még sohasem volt hozzá szerencsénk. Hűtő illatosítónak kiváló az már biztos. Kíváncsi vagyok Apiszal, mit kreálunk belőle hétvégén.
Karácsonyra meg kitalálhatok vmi mást.

2009. október 1., csütörtök

evés

vagy inkább habzsolás, amit Borsóm művel.
Mai ebéd: 1 egész cukkinit, 1 répa, 3 szem kisebb krumpli ez megfőz, bele egy kocka csirkemell, és sajtot reszeltem bele kb. másfél evőkanálnyit. Úgy ette, hogy hihetetlen, aztán az egyik kanál nem talált a szájába és az egész rákenődött a ruhájára, mert az előkét újabban nem viseli el magán. Letettem a tányért és a kanalat, hogy akkor letörlöm, de nem engedte, szabályosan visított, hogy, hogy merem abbahagyni a lapátolást, de ugyanígy tesz ha itatni próbálom közbe, hogy lassítsak a tempón.
Terápiára jöhetnek déli etetésre, rosszul evő gyerekek szülei :) én az övéket etetem ők meg az enyémet. Bár lehet a főztömet minden gyerek befalná. :D