NándiLilypie Kids Birthday tickers

2009. november 30., hétfő

Vízszűrő

Amikor terhes lettem apa beszerzett egy vízszűrőt, mert mi mindig csapvizet iszunk. Azóta is fél évente cserélgetjük benne a szűrőket. Most volt egy csere vasárnap este, ami után megláttam a használt szűrőket. Teljesen kiakadtam tiszta fekete, az új korában hófehér szűrő a másik pedig, mintha berozsdázna. Nem semmi. Mutatom:


Alvás

Újabb fordulat következett be az alvás terén. Borsó leszoktatta magát a hintában való elalvásról. Úgy volt, hogy beültettem a hintába 1 cumi, 1 alvó takaró és bóbita vagy ami éppen jött. Nos, először kidobja a cumit, majd a takarót és hozzáfog nevetgélni ahogy a takarója felett hintázik.
Nagyon mérges lettem, mert hiába adtam neki vissza a felszerelést újra és újra kidobta. Végső megoldás volt, hogy fogtam és mindenestül betettem az ágyába. Aztán meg jól meglepődtem, hogy mindenféle megsértődés, kiakadás nélkül szépen elaludt. Szóval viszlát hinta. Apa mondja, hogy éppen időben, mert lassan 15kg lesz és a hinta csak eddig bírja :).
Ezzel a változással együtt, úgy veszem észre, hogy kezd a napi 3 alvásból áttérni a napi kettőre. Persze ez nem megy ukmukfuk, de határozottan változik újra a napirend.

Önállóan eszi már meg a reggelijét és a vacsoráját. Nagyon bezabálnivaló a bőbugyogó pizsamájában ahogy nyakalja a tejet.
Nem is beszélve ahogyan almát eszik.

2009. november 25., szerda

H1N1

Ma beoltattam magam én is, 3.000.-HUF volt a 2 oltás összesen. Annyira nagy érdek nem lehet mögötte, mert más gyógyszerek is hasonló árban vannak manapság. Apa is be van már oltva a sztárvírussal, és hétfőn kapja a szezonálist. Én Borsit is beoltatnám, de őt még nem lehet majd, csak januárba, de hátha addigra lecseng, mert annyian beoltatják magukat, hogy nem ölt nagyobb méreteket.
Babókám mintagyerek volt amíg elintéztem ezt a felíratást, gyógyszertárba kiváltást, vissza, beadatást. A doktornéni és a nővérke azt mondta, hogy olyan szép, hogy kislánynak is elmenne :)
Amúgy meg nem is értem, miért nem a doki adja be az oltást ha már egyszer egy sztárról van szó :)

Remélem a hamarosan induló új blogomról is annyi szó esik majd, legalább, mint erről a szaros influenza vírusról :D
ahogy mondani szokták:
COMING SOON

2009. november 23., hétfő

fogról fogra

Hétvégén a Zazziban voltunk süteményt beszerezni, Solymáron. Amikor megérkeztünk kiszálltam az autóból és megbotlottam, ennek következtében úgy elharaptam a nyelvem, hogy még. Dőlt a vér és jól el is zsibbadt. Persze beszartam, hogy nem fogom érezni az ízeket, de az azért zavartalanul működött. :D

Sajnos nem sikerül a mi, és Borsó étrendjét közelíteni egymáshoz. Volt hétvégén káposztás tészta, de a tésztát nem lehetett egyszerűen szétfőzni úgy ahogyan én kigondoltam, úgyhogy nem mertem odaadni Borsinak. Vasárnap pedig paradicsomleves, sült karaj és krumplipüré volt, de ezt sem tudtam nyugodt szívvel odaadni neki, mert a hús nagyon száraz volt, -mert én így szeretem :)-. A krumplipürét megkapta csirkemellével, de ez is száraz volt nem nagyon csúszott neki. Egy kis forraltvízzel próbáltam hígítani, de addigra már elment tőle a kedve. A paradicsomlevest pedig még tökéletesíteni kell, mielőtt ő megkapja. Ez volt az első próbálkozás.

Borsinak van ugye 2 egész és 2 fél foga, de ennek ellenére, úgy tudja csikorgatni, hogy apának áll a szőr a hátán :), persze én is csikorgatom egy kicsit ilyenkor. Olyan jó szövetségese lenni :D
Szerintem már nemsokára kikandikál a felső, jobb és bal kettes fogacska is, mert nagyon fehér duzzadt ott az íny.

Már rendeltem egy adag karácsonyi ajándékot, és néhány lakó már kirakta az ablakba a karácsonyi világítást. A cipősdoboz akció 2009-re szánt cipős dobozt már kiválasztottam (apa 46-os cipős dobozai közül) szépen be is csomagoltam, már csak el kell dönteni, hogy milyen korú kisfiúnak készítünk össze ajándékot, és jól meg kell tömni.

Az esti alvások kezdenek visszazökkenni a régi kerékvágásba. Már nincs sírás, ha mégis max 1 perc, aztán álomba ringatja magát.

Vettünk Borsinak egy Cicco járássegítőt a Vaterán. Szépen letisztogattam alkohollal majd sima vízzel, és nagyon örülünk neki azóta is. Túl azon, hogy járássegítőként nem nagyon használja egyenlőre, minden más funkciójával nagyon jól eljátszik, sőt a formabedobó része miatt sokáig forgalomban lesz.

Erről jut eszembe az is, hogy már 1-2 lépést megy önállóan Őborsósága. Apró lépések, de mégiscsak lépések:). Vagy nagyon rákoncentráll és elengedi a kapaszkodót, de ilyenkor általában hívogatjuk magunkhoz, és elrötyögi az egészet, és a második lépés inkább már vetődés, vagy nem figyel oda hanem annyira meg akar szerezni vmit, hogy elindul. A kis remegőláb technikus. :)

2009. november 21., szombat

mászás

Ma észrevettem, hogy bőrkeményedés van a térdeimen, mert annyit kergetem Borsót négykézláb.

2009. november 16., hétfő

ezek mennek

Mikor még a hasamban volt Borsóbéla már akkor gondoltuk, hogy ez a szekrénysor éppen jó lesz a mászásgyakorlatokhoz. És nini elkezdődött :D




2009. november 15., vasárnap

alvás

Tegnap éjszaka apát felhívta egy kollégája éjfélkor. Már aludtunk. Persze mindenki felriadt a csörgésre, így Borsó is, méghozzá alighanem megijed, mert sírt nagyon. A sírást hamar befejezte, de nem tudtuk visszaaltatni 3 óráig. A hintában kétszer elaludt, de amint a kiságyba tettük kipattantak a szemei, mintha misem történt volna. Játszottunk, mesét olvastam, ringattam de nem tudott lenyugodni annyira, hogy álomba szenderüljön. Aztán 3-kor betettük a kiságyba és kb. 5-10 perces hisztisírás után elaludt.
Most megint ez van, éppen ezt hallgatom, de már a második kört nyomja, elméletileg ezután elalszik. Teljesen ki van merülve ez egészen biztos, fogalmam sincs mitévő legyek, és hogy miért csinálja ezt a műsort, holott többé kevésbé simán elaludt eddig az esti fektetésnél.
Végül a hintában aludt el.
Mára virradóra 2* volt éjszaka ébren, de szuper ügyesen visszaaltatta magát közbeavatkozás nélkül. Hacsak azt nem számoljuk, hogy félkómában kiültem az ágyszélére és küldtem neki a gondolathullámokat, hogy aludj vissza kisfiam, aludj vissza, lécci lécci lécci...

2009. november 14., szombat

Börze

Ma megint börze volt, ez éven az utolsó :(.
Egy kemény lapú könyvben az alábbi versre bukkantunk, nagyon-nagyon röhögtünk...

Juhász Magda
Tili-toli-taliga

Ott egy taliga,
tolja Marika,
tili-toli-taligában
benne ül egy barika.

Sír a barika,
állj meg Marika,
szétesett alattam,
ez a tili-toli-taliga.

Nézi Marika,
rom a taliga,
kezét-lábát majd kitörte,
ez a szegény barika.

2009. november 12., csütörtök

Tegnap

megérkezett egy újabb adag a booklinetól:
Stephenie Meyer: new moon újhold
pedig az első után elhatároztam, hogy nem hagyom magam, és nem fogom mindet megvenni, na nem azért, mert nem tetszett, hanem azért, mert túlságosan hatásvadász és undorító módon mindegyik egyre drágább. Aztán Apisz megrendelte mégis, mit van mit tenni, már túl vagyok az első 150 oldalon
Audrey Niffenegger: Az időutazó felesége
Julie Powell: Julie&Julia (365 nap 524 recept)

Apa

ma mozizik. Ilyen alkalmakkor mindig elgondolkodom, hogy, aki egyedül neveli gyerekét/gyerekeit az előtt azért le a kalappal.

10

hónapos.
Ma is 5 órakor kelt, de pontosan 5:00-kor, ezt nagyon érti. Villany fel és ameddig türelemmel bírja elvan ,aztán könyörtelen hiszti 6-ig, mert előbb nem mozdulunk apával, ugyanis elkezdődött a leszoktatjukakoraikelésről nagy téli hadművelet. Ez pusztán megszokás, mert fix, hogy nem éhes.
Mióta átalussza az éjszakát mindig is 6-kor kelt, és ameddig indokolt volt, már kapta is a tejet, de manapság ez már megszokás lett. Ez a hátulütője a nagy napirendesdinek. Persze azért jobb napirenddel, mint nélküle.
Tegnapelőtt pedig hajnali 1 órakor ébredt, felkapcsolta villanyt mi meg rémülten meredtünk egymásra apával, hogy most mi lesz. Aztán apa kikászálódott, kis tea, cumi, villany leó, és ment tovább az alvás. Megúsztuk.
Hétvégén le kell tenni az ágyat, hogy ne érje el a kapcsolót, mert bár nagyon nagyfiús, mégsem helyénvaló egyenlőre.

Továbbra is mindent a szájába vesz, és kíméletlenül megrág. Mintha kisegér lenne és rágás nélkül nem létezhetne. A kádszélét, a lábujjamat, az etetőszéket és természetesen az összes játékát. Most, hogy a felső két foga is kibújt fájdalmasan is oda tud harapni , persze szeretgetésből.
Viszont szépen eszi a vajas kenyér katonákat és a villával összenyomkodott ebédet. A pufasztott kukorica a kedven csemegéje, és egyben a jokerem, mert bármijen szituációból kisegít ha arról van szó. Imádja és ha eszi, megszűnik a világ :D

2009. november 9., hétfő

imádják egymást

Felirat: "Ha úgy gondolod cuki vagyok, látnod kéne apukámat"

Ebédet? Ebből?

Értelmi fejlődés

Felfedezte az l betűt, keresett hozzá egy szót és most ezt mondogatja: lúdlúdlúdlúd, az l betűn van a hangsúly de teljesen érthetően mondogatja. Ugyanakkor a pápápá-val teljesen felhagyott, csak az integetés maradt meg belőle.
Úgy figyelem, hogy kezd a finom mozgása is kialakulni. Eddig is tanítgattuk összeilleszteni a játékait, de tudtuk még korai. Tegnap azonban már sikerült utánoznia. Egy kislabdát beletett egy műanyag pohárba, amibe pont belefért. Többször egymás után és nagyon nagyon boldog volt, hogy sikerült. A 2 karikából álló bohócot is egymásra tudja már rakni. Persze azért még nagyon kell koncentrálnia, de nagyon látványos fejlődés egy hétvége alatt.
Mindezen produktumok az alvás rovására mentek, mert este fél 10-kor sikerült álomba nyöszörögnie magát és ma reggel már 5 órakkor igényelte a társaságot.
De sebaj, most alszik, apának meg volt ideje bőven a reggeli készülődéshez.
MA minden erőmmel azon leszek, hogy levideózzam a lúdlúdlúd-ot. Nem könnyű feladat, mert amint meglátja a kezemben a szerkezetet, máris eldob mindent és terminátor módjára megszerzi, de legalábbis akarja.

2009. november 6., péntek

okostojás

Séta után levetkőztettem Borsót a szobájában, és betettem az ágyába, ameddig én is levetkőzök és kipakolok. Nem nagyon tetszett neki ezért vmivel próbáltam elterelni a figyelmét. Mintegy mellékesen, odaszóltam neki, -Kapcsold fel a villanyt, mert nem látok jól elpakolni a ruháidat.
A fenekére huppant átmászott az ágy másik felére, felállt és felkapcsolta a villanyt.
Én OKOSTOJÁSOM! Annyira ügyes.
A villanykapcsolót azért éri el, mert az ágya nincs maxira leengedve, mert akkor én nem érek be hozzá. Apa pedig fordítva szerelte fel a kapcsolót, ezért ha lábujjhegyen nyújtózkodik, akkor az ujjai hegyével addig birizgálja ameddig fel nem kapcsolja :)
A véletlenek együttállása folytán remekül kezeli a villanykapcsolókat. :D

2009. november 5., csütörtök

Dugulás

Ma reggel úgy ébredtem, hogy be van dugulva az orrom. Nosztalgikus volt, mert utoljára terhesen volt bedugulva, 9 hónapig. Ez volt az első ami elmúlt a terhességi "nyűgök" közül. Amikor megszületett Borsó és legközelebb tudtam erre figyelni már kaptam levegőt az orromon.

2009. november 4., szerda

Beteg,

de már nem nagyon. Levittük ma reggel a dr nénihez. Megvizsgálta, tüdő tiszta, torok és fül rendben épp csak a nátha látszik azt mondta. Cebion cseppek, meg Nasivin orrcsepp és hétvégére kutya baja. Mostanra már több órája nem szívtam az orrát, holott tegnap bizony volt olyan időszak amikor 10 percenként kellett. Volt hőemelkedés is, de nem érte el a 38-at, annak ellenére adtunk neki lázcsillapítót, Nurofent, mert folyamatosan emelkedett. Ma már az sem volt.

Ami viszont volt az fúrás. Egy szinte folyamatos messzebbről és egy szakaszos közelebbről, aminek a szakaszaiba kalapácsolás volt. Simi manót full hangerőn néztük. Borzalmas. Néha már Borsógaluska is megunta és nyűgösködött miatta.

2009. november 3., kedd

cipősdoboz

Beindult az idei gyűjtés! Idén nem maradhatunk ki!

2009. november 2., hétfő

Vállaj

Ma délben értünk haza. Borsó egész éjjel nem aludt. Megfázott. Bedugult az orra és felébredt. Komoly szülői próba volt az éjszaka. Van egy kis hőemelkedése egyenlőre még nem adtunk neki lázcsillapítót. Kamillateát kap nagyon sokat, és gyakran szívjuk az orrát. Most a hintában alszik, talán így nem tud úgy eldugulni az orra, mert kifolyik. A hitában való altatás most nagyon megbosszulta magát, mert ugye nem vittük magunkkal és szegény gyermekem nemigen tud elaludni amúgy. Kivéve az esti alvást az mindig a kiságyban magányosan történik. Eljött az első napközbeni alvás ideje, Borsó kellőképpen álmos is volt, de nem tudtuk elaltatni. Anya kérte, hogy öltöztessük fel és majd tologatja az udvaron. Persze azonnal elaludt. Bevittük levetkőztettük és simán aludt tovább. Aztán kitaláltam, hogy tegyük egy paplan közepére és a 4 sarkánál megfogva elringattuk apájával. Nagyon hatásos volt, hamar elaludt mindig. Éjszaka viszont nem jött be, pedig amíg bírtuk szorítottuk a sarkokat, de amint letettük felébredt szegénykém. 3* volt fent és 1 óra múlva aludt csak vissza. Már előre remegek a mai éjszakától. Hiába rutint kell szerezni ebben is. Hála az égnek eddig nem volt betegség miatt gondunk.