NándiLilypie Kids Birthday tickers

2010. február 22., hétfő

Hétvégén

apa, bizonyos Zsuzsa néninek a lányának a számítógépét szerelte. (Zsuzsa néni felszólította a lányát, hogy "csókolommal" köszönjön hihihi:) ) Amikor odakerült a sor szétszedte, de a szg ház lemeze megvágta mutató ujját. Amikor készen volt összeszerelte, és az asztalra tette amíg összekészülődik az induláshoz. Borsi azonnal ott termett természetesen, és birizgálni kezdte a házat. Naná, hogy az ő mutató ujját is elvágta a lemez, pontosan ugyanott, mint az apjáét előző nap.Csütörtökön szedjük a sátorfánkat és irány Vállaj. Disznóvágás lesz pénteken. A köpönyeg.hu szerint 10-15 fok várható, bár esőt is ígér. Jani papa éppen a Tescóban vásárolja a pelust és egyebeket Borsinak:)

2010. február 17., szerda

sétálós képek

Íme a korábban ígért képek a mai sétáról.

erős vagyok

Nem tudom elmosni a reggeli tejes cumisüvegét Borsinak, mert nem bírom lecsavarni a cumit róla.
Időnként nekifeszülök, de nem jön le, pedig én erős vagyok.
Vállajon járja ez a legenda:
Egyszer egy öregecske bácsit küldtek el az unokájáért, hogy hozza haza. A bácsi nem látott már jól, ezért elkapott a játszadozó gyerekek közül egyet. A gyerkőc hiába tiltakozott:
-De bácsi én Eröss vagyok!
A bácsi csak beletuszkolta a biciklire szerelt gyerekülésbe, miközben ezt morogta:
-Erős vagy te az anyád picsáját! :D

anya olvas

Előző 2 héten olvastam az Elfújta a szél c. könyvet, és hétfőn megnéztem egy szuszra a fimet is.
A film nyomában sincs a könyvnek. Igazi jó könyvélményt ad, gondolkodni valóval. Régen volt már ilyen jó könyv a kezemben pedig egyiket falom a másik után:
Audrey NIFFENEGGER : Az időutazó felesége
Dan Brown :Az elveszett jelkép

Monaldy&Sorti: Imprimatur
Julie Powel: Julie&Julia
Az utolsó kettőbe beleuntam félúton sajnos. Viszont a Julie&Julia filmváltozata nagyon-nagyon, nagyon tetszett. Igazi kikapcsolódás volt apával megnézni, egyik este.
Természetesen a Twilight sorozattal is készen vagyok és nagyon várom a negyedik részt.
Drága kisfiam, őszintén remélem, hogy nagyon fogsz szeretni olvasni. Én már nagyon bánom, hogy olyan sok időt elvesztegettem fiatal koromban, amikor nem szerettem olvasni. Minden erőmmel azon leszek, hogy te ne kövesd el ezt a hibát.

Séta


Délelőtt lementünk sétálni, és már majdnem hazaértünk, amikor eszembe jutott, hogy kivegyem a kocsiból sétálni. Első blikkre nagyon megsértődött, de aztán jött ment, mint a nagyok, már a kezét sem kellett szorongatnom. Igaz minden szirszart fel akar venni meg akar fogni, de gondolom ez még sokáig így lesz... Egy kutyust sétáltatott a gazdija, majd bementek az egyik lépcsőházba. Na több sem kellett azonnal a nyomába eredt a kutyának, majd megállt a bejárat előtt, széttette a két karját és jelezte, hogy nincs, eltűnt a kutyus. Cukor falat! Telefonnal csináltam pár képet, de sajna nem tudom letölteni őket...majd este apa segít.

Néhány dolog amiket mostanában csinál:
  • Ha alvás után bemegyünk hozzá, és mondjuk, hogy álljon fel, hogy kivesszük, akkor előbb mindkét takarójának gondosan megkeresi egy-egy sarkát, azt jól megmarkolja és úgy emeli magas tartásba a karjait, hogy ok mehetünk.
  • A számítógépen megtalálta a cd tartó tálcát, és rájött, hogy gombnyomásra kijön. De ekkor úgy megijed, hogy fogja a kezem, hogy toljam vissza :), de aztán csak kicsalogatja megint.
  • A kanapéra és a fotelra fel-le úgy közlekedik, mint a nagyok, nem lehet megállítani.
  • Mosásnál ő tolja be a mosószeres fiókot, majd vár, hogy beállítsam a programot aztán ha mondom hogy lehet, vigyorogva nyomja meg az indító gombot.
  • Teregetésnél adogatja nekem a kosárból a ruhákat. Olyan roham tempóban kell teregetni ezért, hogy a nyelvem lóg mire végzünk :)
  • A járókába nem marad, de ha mondom, hogy azért kell bemenni, mert anya összepakol és kiporszívóz, akkor gond nélkül betelepszik és türelmesen végignézi a tevékenykedésemet. Aztán ha készen vagyok, ki kell venni, hogy ő is játszon egy kicsit a porszívójával.

2010. február 13., szombat

7

Kicsim új kedvence lett ez a zene. Süsüt hallgattunk, aztán azt hittem ez a gumimacik c. mese, de nem az volt, viszont Borsinak nagyon bejött. Azóta bármi bántja, ez mindig feldobja :D
Tegnap 7-szer hallgattuk meg egymás után, az több, mint negyed óra, de gond nélkül végigülte az ölemben, ami a világ 7. csodája, mert max. 3 mp-et bír ki egy helyben a kis perpetuum mobile.
A héten kibújt a 7. foga, a jobb alsó kettes.Tegnap este megint volt egy kis véres baleset, ugyanis lefejelte a fürdőkádat állal és jól megharapta a nyelvét. Szegénykém nem tudta a cumiból meginni az esti tápszert, és mindig kérte, hogy csináljunk vmit a cumisüveggel, mert nem tudja jól inni. :D Csőrös pohárból úgy ahogy megitattuk, éjszaka egy kicsit nyöszörgött, de mára már kutya baja, bár eléggé nagy seb éktelenkedik a nyelve hegyén.Ma bababörze volt, vettem pár nagyon klassz ruhát, majd mutatok képeket ahogy viseli az úrfi.El kell lassan vinnem fodrászhoz, mert már nagyon-nagy a burája.
Padlizsánkrémes kenyeret eszik, miközben a szeme nem tudja eldönteni kék, avagy barna legyen.

2010. február 12., péntek

51


Kedves Nénja!
Boldog születésnapot kívánunk!
Kisborsó és a többiek!
( Borsi is ezen a napon született csak félszáz évvel + 1 hónappal ezelőtt! :) )

2010. február 9., kedd

ebéd

Olyan jót ebédeltünk Borsival. Közeli kifőzdéből egyszer apa nagyon finom borsólevest hozott és azóta néha odamegyünk ebédért. (Ma voltunk másodjára :)) Menüt kértünk, csontleves volt és párolt vörös káposzta, főtt krumplival és sült hús. A leves nem adtam Borsinak, mert nagyon sós volt és porból főzött. Viszont a második nagyon finom volt, úgy ízlett neki, hogy csak csuda. Élvezettel ette a káposztát is.
Úgy zajlanak az ebédek, mintha olvasta volna a kézikönyvet. Szépen elfogadja, hogy etessem majd amikor már félig-meddig jóllakott, átkéri a kanalat és a tányért, onnantól kezdve ő a főnök és repül is minden összevissza, de néha a szájába is. Ha elege van az egészből mindent lesöpör a tálcáról a földre és lehet vinni aludni.
Miközben mentünk az ebédért 2 kisfiút is láttunk akik az anyukájuk mellett sétáltak. Mindketten összenéztek Borsival, és mondtak neki pár szót. Én meg magyaráztam neki, hogy ő is sétálhatna, ha nem sírna mindig. Hagytam neki egy kis időt, hogy átgondolja, majd mielőtt hazaértünk volna kivettem. Fogni kellett ugyan a kezét végig, de szépen sétált mellettem. A liftbe ki és beszállás pedig már segítség nélkül ment, majd amikor kinyitottam a bejárati ajtót nagy boldogan masírozott be.
Ha megint esik a hó, lemegyünk kettesbe szánkózni is, hátha arra is rá tudom venni ;)

2010. február 8., hétfő

Vérvétel

A sors jóvoltából sikerült ma elintéznem a vérvételt.
Márti mama tegnap a fülembe ültette a bogarat, hogy nem 9-én hanem 8-án kell mennem. Borsi ma 5-kor ébredt. Ezen dolgok sikeres együtállása révén, reggel utánanéztünk apával és valóban, ma kellett mennem 7-re.
Sorszám szerint hívják az embereket egy felvételi ablakhoz, de az emberek mégis hering módjára állnak sorba és tolakodnak az ablak előtt, viszont a vizeletgyűjtő tálcán olyan messzire teszik egymástól a mintával teli kis pohárkáikat amennyire csak lehet. Érti ezt vki?

2010. február 7., vasárnap

szoba baba


Gyönyörű hóesés, óriási hó mindenhol. A világ legjobb szánkóját vettük meg neki, kényelmes beköthetős babaüléssel. Puha pléddel bebugyoláltuk. Őborsósága meg csak visít, mint a vett malac.
Semmi nem jó csak ha az apja ölében trónolhat, és cipelteti a seggét :( M I É R T ?:( óóóóó pedig én futva húztam a szánkót, faroltattam, kurjongattam meg minden, de csak sírt sírt sírt.

2010. február 2., kedd

távkapcs

Borsi nagyon szereti piszkálni a tv gombjait. Általában bekapcsolja, és szétteszi a kezét, hogy na csináljunk vmit, hogy ne legyen hangyás a kép. Távirányítóval kell mahinálni ilyenkor. El is kezdtem keresni, közben meg kérdezgettem tőle, hogy hol van a távirányító nem találom. Egy ideig szemmel követett, majd nagy széles mozdulattal elindult a szennyes tartó felé. Lepötckölte róla a ruháskosarat és elkezdte kirámolni a ruhákat. De csak jelzés értékkel, mert aztán otthagyott, hogy ennyi segítség után már biztosan megtalálom. Jól le kellett ásni a szennyes mélyére, de ott voltak a távkapcsok. Én mondom ez a gyerek napról-napra okosabb lesz!

2010. február 1., hétfő

szimat

Ma Márti mama és Nándi papa vigyázott Borsibébire, mert bőrgyógyászhoz mentünk Apisszal.
Szépen elköszöntünk tőle és elmentünk, nem is sírt egyáltalán. Mama mondta, hogy néha az ajtóhoz ment és mutogatta, hogy ott mentünk el, és hogy nem vagyunk itthon. Sikerült elaludnia is ebéd után és 3-ig húzta a lóbőrt.
Tudom, hogy már említettem, de minden nap egyre okosabb és okosabb. Olyan szívmelengető érzés.
Sikerült lefényképezni szimatolás közben. A délelőtti szunyókáláskor pedig elfeküdte a haját:) az uccsót meg csak úgy, mert i m á d o m.



33

Árpi sógor krisztusi korba lépett tegnap, nagyon finom lett az ő tortája is! Olyan egyszerű, és nagyon ünnepi íze van, nekem legalábbis.