NándiLilypie Kids Birthday tickers

2010. augusztus 30., hétfő

1 hét Vállaj képekben

séta és pihenés Nyíregyházán

markoló és traktor kezelői alapképzés

Boldogkőváralján séta Hannával és Lindával, rövidre nyírt hajjal

2010. augusztus 21., szombat

2010. augusztus 20., péntek

évforduló

Holnap leszünk 6 éve házasok, így tegnap Bíró Lajos fizető vendégei voltunk a Bock Bisztróban.
Isteni finomakat ettünk, ittunk. Mindenkinek ajánlani tudjuk, de asztalfoglalás nélkül nem érdemes próbálkozni. Kis ízelítő a vacsoránkból:
Lecsó, de vmi nagyon finom kolbásszal és kenyérrel:


Csokoládé brulé dohányfagyival:a dohányfagyi egykori dohányosoknak igazi nyami :)
Fotó:innen
Fényképeket sajnos nem mi csináltuk, mert a kimenős ridikülömbe nem fér el a nagy fényképező masina.

2010. augusztus 16., hétfő

reggeli-ebéd

Reggelire kínálom Borsit fincsi padlizsánkrémes kenyérrel, persze hozzá sem ér, rá se néz.
Ebédre kínálom krumplipürével, karfiollal, husival, megint kiakad, bele se szagol csak a látvány alapján eldönti, hogy ő ebbe aztán bele sem piszkál. Na előkapom a padlizsánkrémet, megkenek vele egy szelet kenyeret, elé rakom, ő meg szépen bepuszilja mindet. Akkor most válogatós vagy nem?

Padlizsán krém-ahogyan tegnap csináltam:

4 padlizsánt és 3 kaliforniai paprikát villával megszurkálok és a sütőben jól megsütöm (kb 1 óra hossza).
A héja mind a kettőnek meg kell hogy égjen, akkor leszek nagyon finomak belül.
Ezeket meghámozom, olíva olajat öntök rá, csak egy kicsit, a másik kicsiben pedig 2 fej vöröshagymát sütök meg, mielőtt kész lenne beleszórok egy kis fokhagymát is.
Zöld borsot és fekete borsot török össze mozsárban, ezzel, és sóval fűszerezem.
Botturmixszal krémesre keverem, és pirítóssal faljuk.
Jó nagy adag lesz belőle, de kevesebbet nem érdemes csinálni, mert pár napig eláll a hűtőben és addig garantáltan elfogy.

2010. augusztus 15., vasárnap

Hogyan hozzuk zavarba másfélévesünket!

Vasárnap reggeli közben, kifőzzük mi legyen az ebéd. Dubbary-szelet (ez a recept hasonlít legjobban a miénkhez, de mi karajból csináltuk) mellett döntöttünk. Apa és fia elindulnak bevásárolni, én pedig krumplit pucoltam köretnek, meg pakolásztam, ilyesmi. Végre hazaérnek,kopognak. Szaladok ajtót nyitni, és a másfélévesem ott áll, egy nagy csokor virággal, csillogó szemekkel az ajtóban. Én meg minden átmenet nélkül hagos zokogásba törtem ki. Szegény gyerek biztosan sokmindenféle reakcióra számított, de erre éppen nem. Úgy megszeppent, hogy alig mert bejönni. Ekkor elkezdett ömleni az eső és apával rohantak az ablakba felvenni a megfigyelőállást. Szerencsére, ez idő alatt összeszedtem magam és mire az eső elállt, a könnyeim is, így sikerült az elvárt módon is reagálnom a virágcsokorra, amitől láthatóan megkönnyebbült a Drágám.

2010. augusztus 13., péntek

azért is

Kedden kitakarítottam a mikrót, többet nem lehetett bele életet lehelni.
Ma porszívózom a szőnyeget, kettétörik a porszívócső, mert annyira erős vagyok, hogy nem bírom kordában tartani a nyomatékot.
Rendeltem egy blúzt, ma megérkezett, de nagyon nagy rám. Pedig olyan szép, ahogy írják harmóniát áraszt...
Ettől nagyobb bajaink soha ne legyenek!

2010. augusztus 12., csütörtök

kész


Ilyen lett a fal színe a hálószobánkban.

2010. augusztus 11., szerda

mosunk

Borsi lelkesen hordja be a szennyes ruháit a mosógépbe. Mondom neki, hogy keresse meg a kispárnáját azt is mossuk ki, mert már nagyon piszkos. Nem olyan lelkesen de azért elindul megkeresni. Meg is leli és elindul vele a mosógép felé. Összeszedtem még pár dolgot betuszkolom én is a mosógépbe, beállítom a programot és Borsi megnyomja az indító gombot.
Néhány perc múlva nagy jajgatások közepette áll a mosógép előtt és mutat a forgó ruhákra.
Mondtam neki, hogy ne bánkódjon, mert a kispárnája jól érzi magát a mosógépben, és nemsokára szép tiszta lesz. Meg is nyugodott. Még kétszer lejátszódott ez a jelenet, a monológom végén mindig bőszen bólogatott. Most járt le a gép, ő már alszik, de a kispárna nem is volt benne.
Úgy látszik már az elméleti mosástól is kiborul ha az ágyneműjéről van szó, úgyhogy marad továbbra is a titokmosás.

2010. augusztus 9., hétfő

True Blood

Aktuális kedvenc sorozatunk a True Blood, kis kedvcsinálónak a főcímzene; persze csak addig, míg Nancy meg nem jelenik újra beteg családjával :)

Jace Everett - Bad Things

kávé

Emberektől megkérdeztem fél 1-kor, hogy kérnek-e kávét. Kértek. Készítettem is be egy adagot majd leültem egy pillanatra a gép elé, és 2 órakor már szervíroztam is.
Egész más dimenzióba kerül az idő folyása, hogy Borsikám nincs itthon.
Az én drága Borsim, az oroszlános (is) pizsamájában:

Álmomból

akkor ébredtem amikor ma reggel közölték, hogy még lehet holnap is jönnek, a hálószoba felújítók. Azt álmodtam ugyanis, hogy mára már el is felejtjük az egészet.
Éppen most folyik a munka dandárja, és nagy szerencse, hogy Márti mama és Nándi papa felkapták Borsit reggel, és átvitték magukhoz, mert itt áldatlan állapotok vannak. Parkettázás folyik és mintha apró darabokra vágnák a parkettát, mert szinte folyamatosan fűrészelnek, majd kalapácsolnak, aztán majd fúrnak ha már a szegőlécet teszik fel. Az ágyunkat kihozták a nappaliba, pedig direkt lefixáltam még a megállapodási szakaszban, hogy az bennmaradhat. Tegnap pedig direkt kértem, hogy a lépcsőházba ne hordják ki a cuccainkat, most mégis ott figyel a gardrobe szekrényünk egy része. Még szerencse, hogy van az ilyen helyzetekre egy mantrám, és ezzel elvagyok: Ennek a napnak is vége lesz egyszer! speciálisan most még hozzámondogatom, hogy tök jó lesz ha kész lesz! Jövőre ennyivel kevesebb marad!Szombaton este elmentünk az IKEÁBA és vettünk előszoba "bútorokat". Megkértem az embereket, hogy fúrják már ki a felszereléshez szükséges lyukakat. Már a nagy felújításnál megfigyeltük, hogy milyen jó szerszámuk van a beton fúrására, mert nem akar az ember rögtön kiugrani ha rázendít. Meg is tudtuk, hogy pneumatikus a fúró ezért hasítja olyan jól a vasbetont. Azóta ilyenre is gyűjtünk.
A hálószoba színe egyébként nagyon, ismétlem nagyon vad lett. Asszongya a Dulux színkatalógus: ritmus és tánc, ebben a szobában legszívesebben mindenki táncra perdülne....


Ennyire jutottunk a tapéta leszedésével Borsival:
Ennyire üresre pakoltuk ki a szekrényt:

2010. augusztus 4., szerda

Hány tojásból készül rántotta a másféléveseknek?

Sűrű délelőtt. Apa elment dolgozni mi meg csak ténferegtünk itthon. Aztán ettünk néhány vajas pirítóst reggelire, majd eszembe jutott, hogy ma jön felmérni a szalagfüggönyös ember (végre).
Gondoltam hozzáfogok az ebéd elkészítéséhez, hogy mire idejön készen legyen. Káposztás tészta a mai menü, ezért a káposztát összeaprítottam az aprítógéppel. Borsi teljesen begőzölt a hangjától, alig bírtam megnyugtatni.
Telefonált a kivitelező is, hogy jön megnézni a szobát, hogy hogyan logisztikázzunk a kipakolással...
Borsi nagyon jól viselkedett amíg itt volt, nem sírt, nem rohangált, csak ült a kanapén és teázott.
Utána összeraktuk az ebédet és végszóra befutott a szalagfüggönyös ember. Borsi megint beült a kanapéra és onnan figyelte az eseményeket. Miután mögötte is becsuktuk az ajtót, levezetésképpen meghallgattuk Shrek-Hallelujah c. dalt, és nekiültünk az ebédnek.
Szépen szedek a tányérjába káposztás tésztát, kicsit összevagdosom a nagy darab kockákat, villát adok hozzá, hogy biztos legyen a siker. Első falatot bekapja 3 mp-ig forgatja, már éppen megnyugodtam, hogy ok ízlik neki, de akkor kiköpi és az egészet tányérostul villástul visszanyújtja nekem. :( B menüvel nem készültem, úgyhogy tanácstalanul vágtam ki a hűtő ajtaját. Hála anyukámnak, aki mindig ránk tukmál jó sok tojást, a tojásrántotta mellett döntöttem. Gyorsan >>> kislábos, olaj, kistányér 1 tojás, só felver, megsüt, megfúj, az üvöltő
gyerek elé tesz. Első falat, már izzadok, C menü egyáltalán nincs. De nincs is rá szükség, pillanatok alatt felfalja, kenyérrel az egy tojásból rántottát. Itt megint összpontosítani kellett, mert láttam ám, hogy még kérni akar, de én már nem mertem volna még egyet adni neki, hisz mégiscsak tojás. Lényeg a lényeg, hogy mielőtt rábólintott volna az üres tányérra, -ami ugye a kérek még jelentéssel bír- bedobtam a kérdést: Jöhet egy túró rudi? Azt még benyomta, sőt két harapást adott is belőle, és szinte átmenet nélkül alszik a kiságyban.
Szóval azt tudom, hogy Jani papa 8 tojásból kéri a rántottát (+hagyma és szalonna), de hány tojásból készítsek rántottát Borsinak?

2010. augusztus 3., kedd

Fortunának

Hétfőn a horoszkópom szerint 91%-on állt a pénzenergia szintem. Örültem neki, bár fogalmam sem volt, hogy mit jelent. Aztán délelőtt kaptunk egy sms-t a Szerencsejáték Zrt-től*, hogy HÁRMASUNK VAN A LOTTÓN :D ma jóvá is írták a számlánkon a 12.190 HUF-ot. Ezúton is köszönjük szépen Fortuna Istennőnek, és bár nem akarunk telhetetlennek tűnni, de reménykedve várjuk további pislantásait.
Hétvégén Érd-ligeten voltunk kicsit levegőzni:



A felújítást nem bírom abbahagyni. A hálószobánkban a nagyágyon fetrengve Borsi egyszercsak elkezdte kapargatni a tapétát. Én meg nem szóltam rá, sőt biztattam és segítettem neki, így kb 1 hete olyan állapot lett úrrá, hogy muszáj volt felhívni a festőket, hogy jöjjenek vissza egy kicsi szobát még rendbe tenni. A parkettából is megmaradt 24.000.- forintnyi, de pénzt nem adnak vissza a boltban csak levásárolni lehet, így megvettük a hálószobába való parkettát belőle.
A kivitelezővel megegyeztünk az árban (20.000-et lealkudtam!) és pénteken reggel jönnek, állítólag szombat estére kifestve leparkettázva készen lesz. Ha esetleg nem akkor vasárnap is jönnek, és befejezik. Mindenesetre a tapétát addig is tépkedjük Borsival, remélem így minden rombolási kényszerét ki tudja élni és jöhetnek a legóvárak télen.

Hétvégén voltunk még a Brendonban is Borsi megkapta az első bilijét. Zenélőset, naná! Persze már megbántam, mert amíg ki nem ürítjük zenél és ha majd várjuk a nagy akciókat, sokáig-nagyon sokáig hallgathatjuk a lambadát :(. Egyenlőre nem keveredtek barátságba, hiába kérjük, hogy üljön rá, ő inkább belelép, és nem érti miért nem fér el benne a lába. Peti babájának is ha pisilni kell, akkor ő sem ülhet a bilire, hanem csakis a WC-be pisilhet. Hát kíváncsi vagyok mi lesz ebből a bili témából.

* Interneten keresztül lottózunk, ezért kapunk sms-t, nincs összeköttetésünk a sorsológéppel, sajna :)