NándiLilypie Kids Birthday tickers

2010. szeptember 30., csütörtök

Hopp Juliska, Hopp Mariska

Ezt a dalt hallotta ma Borsi a Minimaxon, és 24 (igen megszámoltam) forgalomban lévő könyve közül kiválasztotta és hozta is azt amiben benne van ez a dal. Okostojásom!
Pedig már régen nem forgattuk a könyvet ha igen mindig csak a kutyusokat nézegettük.

2010. szeptember 20., hétfő

Olvasás

És akkor a korábban már említett olvasás:

ébredés

Mostanában már nem sírdogál ha felébred hanem szólongat: -anya, anya aaanya annnya
van, hogy hajnali fél négykor is bepróbálkozik - anya, anya aaanya, ha semmi mozgás, akkor visszaalszik.
Ha bemegyünk érte, hogy kivegyük a kiságyból a következő a menet: először kiadja a kutyusát, a tigrisét, vagy éppen amivel aludt, majd a két takaróját, a kispárnáját és ha már semmi nem maradt az ágyban akkor nyújtja a kezeit a magasba, hogy most már jön ő is :) Néha már alig bírjuk kivenni a sok cucc tetejére:)

olvas

A kisfiam olvas: a szeme elé emeli az olvasnivalót,- könyv, újság, pénztárblokk- egészen közel és a fejét jobbra balra fordítgatja.
Meg kell zabálni!

Caesar saláta

A hétvégi kaják újrafelhasználásából nagyon-nagyon finom salátát csináltam. A levesbe főtt csirkemellét,2 combját megpirítottam egy kis sötét szója szósszal, az öntetet recept szerint megcsináltam + még a megmaradt főtt hagymákat is beleturmixoltam. Nagyon finom csak úgy tömöm be írás közben is.
Délelőtt voltunk lent intézkedni, ugyanis elkészültek a székekre rendelt szivacsok (2 hónap alatt) és levittem a piacra, hogy varrjanak rá huzatot. Elmentünk anyagért meg cipzárért, majd vissza a varrónénihez. Vásároltunk a DM-ben és a piacon. Eközben Borsi mindvégig rendesen viselkedett sehol nem volt türelmetlen vagy ilyesmi. A játszótéren viszont jól kitomboltuk magunkat. Egyszer csak azt veszem észre, hogy az egyik pillanatban még igen aktív gyermekem leül a földre és reményvesztetten bambul. Jól megijedtem, hogy mi lelte, de aztán kiderült, hogy csak bőven az alvásidőben jár már az óra. :)



Apisz, nem ígérek semmit, ha nem sietsz haza!

2010. szeptember 19., vasárnap

Klasszikusok és mások

A hét végefelé Borsikám orra elkezdett folyni, és nem akar elállni. Gondolom megint jó pár napig el fog tartani, aztán majd átcsap vmi dúrvábba mielőtt kilábal belőle szegénykém.
Szombaton csináltam kókusz kockát, amibe mézet kellett tenni. Utána néztem, hogy Borsi kaphat-e mézet és igen már kaphat, úgyhogy most adok neki napi egy teáskanállal, hátha hamarabb túl leszünk ezen az orrfolyásos izén.
Pénteken volt egy kis üzemzavar a számítógéppel, így kénytelen voltam a szakácskönyveinkben keresgélni ihlet után. Így találtam rá a klasszikus kókuszkockára, nagyon fincsi lett. Borsinak is ízlik nagyon.
Kiskrapek elkezdett pofákat vágni ha fényképezzük őt:)

Bazsalikomos fetával töltött lila hagyma, innen és innen az ötlet
Fasírt a muffin sütőből, innen az ötlet:
és a desszert:

2010. szeptember 17., péntek

szótár Borsihoz

Már nem is tudom, melyiken, de egyik blogon olvastam, hogy vki szótárt készített a 2 éves gyermekéhez, és ihletet kaptam, íme Borsié, aki a 21. hónapját tapossa:

anya - anya, apa, papa, és mindenki más
mama - mama
nyo-nyo - szirénát hall, vagy szirénával felszerelt autót lát, vagy a lego szirénát keresi
vau-vau - kutya ugatást hall, vagy kutyát lát
újával böködi a kiöltött nyelvét - enne vmit, leginkább túrórúdit
ffff-forró az étel/ital
am-am -meg kell enni amit nyújt, mert neki már nem kell
zzzzzzz- zümi, keressük meg a méhecske bábot és menjünk a nagyágyra játszani vele
na - na

2010. szeptember 15., szerda

Bp zoo

2 hete vasárnap Katiékkal elmentünk az állatkertbe. Azért a Nyíregyházi állatkert nagyságrendekkel hangulatosabb és állat barátabb. Persze azért jó móka volt a 3 gyerekkel, különösen az ajándékbolt ;), ami viszont nagyon jól felszerelt, naná!



gumicsizma

Tegnap elvittem Borsit a piacra, hátha lesz a méretében gumicsizma. Éppen 1 db 23-as volt, éppen kék színű. Elkértük egy próbára, de alig akarta engedni hogy felpróbáljuk, azóta viszont le sem veszi.
Akkora nagyfiú már, hogy el sem hiszem. Mindent megért az ég világon, és mindent leutánoz amit lát.
Ha főzök a konyhában a fellépőn mellettem áll és kér mindig vmi kevergetni valót.
Ma fasírtot csináltunk krumplifőzelékkel. A darált húshoz a hozzávalókat az aprítógépben pépesítettem, Kati javaslatára. Így nem lesznek benne nagy hagyma és kenyérdarabok és a gyerekeknek jobban csúszik. Na a konyhai gépeket (kivétel mosogatógép) nem nagyon bírja még.
Amikor látta, hogy pakolom a gépbe a darálni valót, már farolt is le a fellépőről és tűnt el a nagyszobában. Aztán visszaszivárgott amikor csend lett újból :).

2010. szeptember 13., hétfő

ahol tudok

aluszok: