NándiLilypie Kids Birthday tickers

2010. december 31., péntek

2011-II


BUÉK!

2011


BUÉK!

2010. december 26., vasárnap

ünnepi




BOLDOG KARÁCSONYT!

leltárilag:
Sok-sok, tervezett, de el nem készített kaja.
Az évi egy halfogyasztás kipipálva.
Borsi eddig 2* húzta magára a karácsonyfát.
Ötösével eszi a szaloncukrot.
Mostanra annyira náthás vagyok, hogy semmi ízt nem érzek.
A kézi habverőt meghozta a Jézuska.
Jókat mesenézünk és alszunk együtt.

2010. december 17., péntek

Kedves Jézuska

A mézeskalácsok díszítéséhez irókát gyártottam. Nem hittem el, a recept írójának, hogy 1 tojás fehérje elég hozzá, ezért mindjárt kettőből csináltam. Több iróka, mint mézeskalács. De nem is ez a lényeg, hanem a tojás 20 perces verése közben a román illetőségű, édesanyámtól lenyúlt, kézi mixerem elfüstölt.




Ha a Jézuska nem is veszi az adást, Apiszom már sokatmondóan bólogat:DDD

2010. december 16., csütörtök

betegek vagyunk

Jól megfáztunk Borsimmal! Hétfőn kezdődött, kedden orvos, azóta próbálunk kikecmeregni belőle. Nem semmi a beteg Borsi, nyűgös, hisztis, nem alszik napközben.
Persze ez rám is igaz, viszont miután csak Neo Citrán van itthon, abból iszogatok, és azt tapasztalom, hogy jócskán felpörget;)
Ma oly nagyon, hogy gyorsan megsütöttem egy adag mézeskalácsot, mégpedig életem első mézeskalácsát. Egyenlőre beletörik a fogunk, de ez így jó.



2010. december 13., hétfő

Parmigiano-Reggiano

Tegnap hirtelen felindulásból vettem egy darabka Parmigiano-Reggianot a Corában. Gondoltam csinálok megint pesztós csigát. Aztán végül lasagnet csináltam ma, és amint reszelem a besamel mártásba a parmezánt, ott terem Borsi fiam. Ő aztán meg nem enne egy darab sajtot. A szeme mindig kívánja, de aztán kiköpi legyen az bármilyen. Mit lehet mégis tenni ha gyerek kér, hát az anyja ad neki. Leharapott belőle egy darabkát, és nem köpte ki, de nem ám, hanem kért még egy harapást. Na, ekkor döntöttem el, hogy a hétvégén kapott pénzből, amit Jani papa és Eci mama adott, hogy vegyünk Borsinak és magunknak is vmit karácsonyra, bizony 2, 3 és 4 éves Parmigiano-Reggianot fogok venni-mármint ha kapok. Ez lesz az ozsonna 24-én :)
Hát ennyit kisfiam a hintalóról, amit eredetileg terveztem, majd később megköszönöd ;)
Aztán Giorgio Locatelli könyvében meg van a magyarázat is: a parmezán tartalmaz bizonyos glutaminsavat, amit az emberi szervezet is előállít, legfőképpen az anyatejben.
Neki szegénykémnek, meg nem sok jutott anyatejből :(. De most kisfiam pótolunk!!!

2010. december 9., csütörtök

Anya, hoppá!

Ma másodjára támadt fel benne az igény, hogy szeretne bilire ülni. Néhány napja még csak úgy "szőröstül-bőröstül" ült rá a bilijére, de ma már megengedte, hogy levegyem róla a pelust. A nadigrágot már magának tolja le.
Szóval nagyon boldog vagyok, hogy mindenféle tukmálás nélkül, kivártuk amíg ő akar bilibe virítani. Most egyenlőre nem sikerült, de ez is eredmény, hogy ráült és próbálkozott! SZUPER!
Persze 5 másodpercenként felugrott és rohant a wc-be egy szelet WC papírért...azt hiszem igazából ez a része motiválja :D Imádni való volt, amikor végül bepissantott a gatyába, és szólt!
-Anya, hoppá! megzabálom
Ráment egy napja, de nagyon ügyesen megtanult buborékot fújni. Amit akar, ahhoz végtelen türelemmel áll hozzá.

Borzalmasan tombol a tél, fúj az erős szél és esik is vmi eső-hó kombó! Mi pedig itt a közel 30 fokos lakásban csak ilyen lazán nyomjuk:




Megyek is lefekszem, hagyom hogy elringasson a szél itt a kilencediken!

2010. december 6., hétfő

Erre rá

ma reggel (mit reggel? hajnalban!) mire ébredünk, még a kirakott csizmát is megtömi a Télapó.



Mikulás

Szombaton sajnos apának dolgoznia kellett, így ketten kerekedtünk fel Borsómmal, mert a mama meghívott minket egy overálra. Útközben találkoztunk egy LMP-s télapóval, a téren osztogatta a gyerekeknek a csokimikit meg a mandarint. Borsi nagyon megörült neki, magától értetődően ment és vette el a szajrét.
Vasárnap viszont megadtuk a módját a Mikulás várásnak. Katival, a kimenős helyünkön (Don Pepe), foglaltunk helyet vagy 2 hete a Mikuláspartyra. Nagyon kitettek magukért a rendezők, a gyerekeknek vagy 2 óra hosszán keresztül csináltak programokat. Énekeltették, táncoltatták őket. Kérdezz-feleleket játszottak, ajándékokért. Borsival pedig jól elvoltunk a játszóházban. Gond nélkül vetette be magát az ugrálóvárba, ami tele volt nagyobb gyerekekkel. Úgy húztam ki a lábánál fogva, hogy most inkább kívül játszunk vmit :). Aztán egyszer csak eltűnt a zenész bácsi, és megjelent a Mikulás. (Ezt az összefüggést, este tárta fel nekem Apisz :) ) Név szerint szólított mindenkit és valamennyit felolvasott a csomagokhoz készített anyai intelmekből. Borsinak elmondta, hogy nagyon ügyesen tudja már a CSiribiri tornát, és hogy csökkentse a cumizást. Sajnos nem említette, hogy engedje, hogy levágjam a haját :(
Kati rosszabbul járt, Majánál és Rékánál több mindent hagyott figyelmen kívül a Miki :)
Ezek után megvacsoráztunk, és nagyon fáradtan indultunk haza, a mínusz sok fokban.