NándiLilypie Kids Birthday tickers

2011. augusztus 31., szerda

hadak útja

Múlt hét szerdán Levolac szirup és fél glicerin kúp hatására sikerült kakilnia. Aztán semmi megint.
2 napig viszonylag nyugalommal tűrtük, aztán megint elkezdtük adni a szirupot, de semmi. Hétfőn délelőtt dokinéni. Jó bélhangok, menjen egy egész kúp és szirup, ha nincs produktum irány a kórház, beöntésre. Sajnos nem tudott kakilni, pedig nagyon nagyon csikart a hasa, egész nap simiztük, tornáztunk. Izzadt szegénykém már a fájdalomtól, meg az erőlködéstől. Kedden reggel nekiiramodtunk, János kórház sebészet. Minden porcikámban remegtem. Dr Léderer László, de nevezzük csak vén fasznak "fogadott" minket. Elmondtam, hogy a körzeti küldött beöntés végett, mert 6. napja nem kakilt a gyerek. Erre a v.f. közölte, hogy ez nem étterem itt nem lehet rendelni, meg ő egyébként sem ad beöntést, de ha kell is majd ő eldönti, de előbb belenyúl a seggébe. Így, szó szerint. Hát nem tudja meg senki mit éreztem, de tudtam, hogy hamarabb kap segítséget a gyerek ha nem kezdem el felvenni a kesztyűt. Szóval megvizsgálta, és átirányított a szembe ajtóhoz, hogy várjunk és majd ott elvégzik a beöntést.
Meg is kapta Drágám méghozzá kétszer is. Az első egyszerűen nem hozott eredményt. Aztán már azt hittük a második sem fog, de szerencsére mégis. Amikor végre mindent sikerült kikakilnia, szinte azonnal elaludt.
Én még visszamentem beszélni a doktornénivel, ahol megemlítettem a vén fasz modorát, de hihetetlen, hogy védik egymást. Egy arcizma sem rezdült és mintha nem is hallotta volna. A nővérke eresztett meg egy tudjuk sajnos arckifejezést, kb. a pillanat ezred részére.
Röviden ennyi, 9-12:30-ig tartott az egész tortúra. Tudom, hogy vannak ennél komolyabb betegségek és történések, de mi most teljesen sokkot kaptunk ettől. Borzalmasan kimerültünk. Tegnap én feküdtem le már a gyerek után közvetlen, ma pedig Apisz dőlt ki.
Ma már kakilt a gyerek rendesen, bár most pár napig még adjuk neki a szirupot, hogy rendeződjön a széklete, és felejtse el az erőlködést.
Persze folyik a szobatisztaságra szoktatás, és lehet ez is közbejárt a beszorult kaka ügyében. Próbáljuk egyáltalán nem erőltetni, ámbár lehet most éppen ez kavart be. A sok választási lehetőség közül nem tudott választani és inkább nem kakilt, se a bilibe, se a pelusba, se a wc-be.

Remélem megússzuk ezzel az egyetlen alkalommal, és nem kerül erre az egészre többet sor.





2011. augusztus 21., vasárnap

Túlvagyunk

a bizonyos kritikus 7. éven, már ami a házassági évfordulónkat illeti. Ihaj-Csuhaj! Még sokat nekünk! Balatonszemesen járván nem hagyhattuk ki a Kistücsök éttermet, ahol az alábbi ételsor elfogyasztásával ünnepeltük magunkat:



Paradicsom kapucsínó üdvözlő falat
Kovászos uborka krémleves
Fogasfilé édesköménnyel és sós túrógombóccal
Báránylapocka paradicsomos fejtett babbal
Házi krémes gyümölcs habbal
Hugi almatortája, fahéjmártással

a képek mobillal készültek sötétedéskor :(

2011. augusztus 19., péntek

Balatonszemes

Nándi kap Márti mamától Villám pólót!


Egyre rosszabb lesz az idő!


Majd egyre jobb!
Végül strandidő:


Apa távlatból, a Balaton partra siető ded :)
csak úgy


Képek

Nyíregyházi állatkert, az idén is nagy siker!





Egy kolbászlopás dokumentációja:



Mama tol Nándit furikba:
persze, hogy van párna a feneke alatt
parkolás

kiszállás
Anya mit fényképez?
Pókokat a pókhálóban.
Nándi hoz pókhálózót!




Hazajöttünk

Itt van egy térkép, amely megmutatja merre is jártunk mostanában. Most hogy hazajöttünk és őszig nem tervezünk menni sehová újabb kánikula hullám veszi kezdetét. :(
Borsival a szobatisztaság felé haladunk, szépen lépésről lépésre. Kicsit megzavarta, hogy itt a 9-en nincs fű, és nem szabad mindenhová pisilni :D. Bilire ülés előtt nem tolja le az alsógatyót, csak úgy fűbepisilősen veszi elő a "locsolót".
A másik projektünk a hisztik kezelése, illetve nem kezelése. Semmiképpen nem akar öltözködni.
30-60 perc szükséges az elhatározástól az elindulásig :(
Beszédügyileg óriási a változás, szinte mindent mond már. Az olyan beidegződéseken, mint hogy a kutya az vau-vau és az oroszlán az vááááaa egyenlőre nem sikerült javítani, de például azt, hogy centrifuga gyönyörűen, érthetően mondja.
Szépen mondatokat is formál már, és most kiderül, hogy amikor még nem beszélt már akkor is figyelt. Régi játékairól most kezdi elmondni, mindazokat amit eddig nem tudott.
Aztán amikor hazajöttünk, és kedden Apája ment dolgozni, akkor elköszönt, majd megjegyezte, hogy, -Apa jön haza pénteken.
Ezt Vállajon mondtuk neki mindig vasárnap, amikor Apa visszajött dolgozni. Tudom hogy nem tudja mi az a péntek, ezért mindig hosszú mondókába fogtam, hogy mikor jön vissza Apa, de a péntek is szerepelt benne, ééés levágta a lényeget.

2011. augusztus 2., kedd

mosogatógép

Azt hinné az ember, hogy már el is felejtettük a kellemetlenségeket. Pedig nono. Még nem jó ugyanis. Mielőtt eljöttünk hívtam, még nem volt kész a motor felújítása. Majd két hétig nem hívott. Ezen a héten pedig ki van kapcsolva a telefonja, hiába hívom :(

szia, szia-szia

Ma végre volt kis napsütés. Gyorsan kimostam egy adag ruhát, de vállfán lógatva akasztottam ki a szárítókötélre, mert volt olyan nap, hogy ötször kellett beszedni eső miatt a ruhákat.
Így viszont Nándó sem tud elsuhanni alattuk, hanem kerülgetnie kellett...
Egyik alkalommal, elmegy apája itt hagyott, most kimosott pólója mellett, megsimogatja és aszongya: -Szia Apapóló szia-szia!
Olyan Édes, hiányzik neki Apája :)
Nagyon ügyesen pisil a fűbe amúgy. Szól, meg minden. A kaksival meg az van most, hogy jobb szereti pelusba intézni. Úgyhogy ma kért egyet akció előtt, és abba kakilt. Azért már az is vmi, hogy tudja mikor jön, vissza tudja tartani amíg megkapja a pelust...a többi pedig majd kialakul.
Remélem.
Ma voltunk a dédi mamánál, és azt mondja, hogy szerinte nőtt mióta itt vagyunk :), de tényleg olyan nagy már, hogy csak csuda :) és okos, oldalra fordítja a fejét és úgy magyarázza nekem -Tudod anya, tudod?!
Reggel:-Anya nono pihen még, Nándi ki.
-Anya nono megy pisilni, előbb Nándi ki.
- Nándi ki szök, pizsibe, Eci mamához.
Ha véletlenül Badzinak találom hívni, ezt a nevet ő adta magának, akkor kijavít nono Badzi "farali" Nandi.
Mióta Eci mamától hallja, hogy Timinek hív, ő meg azóta Timianyának szóllít :D IMÁDOM!