NándiLilypie Kids Birthday tickers

2011. szeptember 27., kedd

Mondókázunk tovább

Dombon törik dió, dió
Rajta finom mogyoró
tessék becsücsülni autóba
földre csücsülni, csücs
:D

2011. szeptember 23., péntek

no-no

Most kezd el Drágám mondókázni. Meg kell zabálni olyan tündérien sorolja a sorokat :)
Percekig rötyögünk Apájával, ahogy a Boci-boci tarkát előadja, saját szájízére formálva, az alábbi változtatással:

Boci boci tarka
se füle se farka
odamegyünk lakni
ahol tejet kapni.

Szegény boci megfázott
Varrtunk neki nadrágot
akarta felvenni no-no
ágyba fektetni kellett.

:D

2011. szeptember 22., csütörtök

Minden megoldódik

Tegnap remegve mentünk doki nénihez. Volt egy kis letapadás fütyitájékon, amit doki néni megszüntetett. Persze előre elmondtam a gyereknek mire számíthat, hát szegénykém már a váróban majd sokkot kapott. Kétszer is menekülőre fogta. Nagy nehezen terelgettük a figyelmét Márti mamával, aztán megtörtént a dolog, amit nagyon hősiesen tűrt. Biztosan sokkal rosszabbra számított..., mert tényleg csak egy iciripiciri letapadás volt, még a doki is megörült neki, hogy ez semmiség. Azért tegnap meg ma délelőtt még nem esett olyan jól a pisilés, de szemmel láthatólag javul pisiről-pisire.
A csúcspont tegnap az volt, amikor szegénykém kijelentette, hogy Nándi nem pisil, Nándi nem kakil! Mára a kaksi is rendeződött. Mivel a Levolacot nem akartuk neki adni állandóan ezért a következő koktélt fejlesztettük ki. 1dl Bébi Mira víz, 2 dl aszalt szilva lé. Ezt beissza éhgyomorra és fix, hogy lesz eredmény.

Újra kezdődött a Csiri-biri torna. Az első alkalom pont úgy zajlott, mint tavaly ilyenkor. Na jó kis túlzással bár, de az elején totálisan passzív volt, aztán mintha engedett volna kicsit. Remélem gyorsabban beleszokik most, és nem csak januárban kezdi majd el végigtornázni az egészet.

Közben zajlik a házban a fűtéskorszerűsítés. Minden radiátorra szerelnek fel elzáró szelepeket meg hőérzékelős termosztátot. Ez utóbbi tekintélyes darab és a konyhában konkrétan mindig fennakadtunk rajta. Tegnap intézkedtem egy kicsit és szerencsére, azonnal jöttek is és áttekerték egy kevésbé veszélyes állásba.

2011. szeptember 19., hétfő

fesztivál híradó

Megáll az ész, egyszer csak nyertem. A két cica konyhája blogon egy páros belépőt a csokoládé fesztiválra, nem máshová, mint a várba. Szombaton neki is vágtunk, de olyan izgalomban voltunk, mert a Nándóval még nemigen utaztunk BKV-val, egy-két alkalmat leszámítva, -ami főleg az én lustaságomra fogható-, hogy mire észbe kaptunk már bőven a fesztivál területén voltunk a legeslegnagyobb embermasszába benne. Moccanni nem lehetett. Apisz leültetett minket egy kőre, hogy ne mozduljunk, ő maga pedig eltűnt szem elől, hogy keres ATM-et, hoz pénzt, lesz csoki. :) Nahát mondanom sem kell, nem talált ATM-et, csak járt körbe - körbe. Mi addig elköltöttük a pénztárcámban fellelt kevéske pénzet és jól szórakoztunk :)
Kaptunk lufit, amit jócskán túlfújtak és majd a torkunkon akadt a csokiesernyő, amikor óriásit pukkant.
Pontosan ezt a két képet bírtam csinálni, mert a fényképezőből pedig kifogyott az elem :)



Amikor Apisz előkerült már kiszórakoztunk magunkat, neki meg már úgysem volt kedve szórakozni, így hazaindultunk. Búcsúzóul még vettem egy tábla fehér csokit, mák és aszalt cseresznye feltéttel. Simán odajutottam a stanhoz, mert vmi csoda folytán nem járt arra senki, viszont, vissza már alig bírtam menni a fiúkhoz, úgy bedugult megint minden. Lényeg, hogy megérte megszerzni a csokit, mert Nándónak nagyon tetszett és egészen hazáig ki nem adta a kezéből :).
Miután letudtuk a "kötelező" programot jól éreztük magunkat. Lesétáltunk a HÉV-hez és közben néztük a hajókat a Dunán. Nagyon jó idő volt és én már idejét sem tudom mikor voltam utoljára a városban.

2011. szeptember 16., péntek

vanilyen :D

-Pisilni kell, Anya pisilni kell Nándinak!
-Gyerünk szaladjuk a bilire!
-Nem, Anya nem jön! Nándi pisil egyedül!
.
.
.
-Nándi pisilt, mellé!

tőlem jöhet a karácsony

Tegnap készítettem pár üveg karácsonyi ajándékot! Nagyon finom, és nagyon szépséges.

2011. szeptember 12., hétfő

2 jó 1 rossz hír szendvicsben

-Ma a 3. napon sikerült végre megint kakilnia, olyan ügyesen biztatja magát közben. :)

-Megcsípte ma egy darázs a piacon. Rengeteg van, ő meg drágám egy doboz málnával a kezében próbált átjutni az árusok között. Úgy elkezdett sírni, egyből 2 árus is ott termett egy-egy félbevágott hagymával, azt tettük rá, mert ettől nem dagad be állítólag. Pont a csuklóján csípte meg.

-Úgy néz ki, hogy nem allergiás a darázscsípésre, mert nagyon hamar abbahagyta a sírást, és be sem dagadt. Azért itthon adtam neki egy kis kalcium kid-et, és reméljük nem is lesz már baj.
-Nem kell emiatt sírni Anya, nem kell.

meghittség

nálunk ez ma ilyen volt.
Déli alváshoz készülődvén a nagyágyon hancúrozunk Borsimmal. Majd befordultam és mondom neki, hogy mostmár csendesedjen el és alukáljon ő is.
-Anya játszunk még, játszunk még!!!
Meg se moccanok. Erre elkezdi huzogatni a fülem.
-Nándi cibál anyának fülét. Játszunk még, játszunk még!
Semmi reakció. Erre rám ül lovaglólag.
-Ló, ló, ló! felkiáltásokkal lovagol. Aztán kicsit rám is dől, mert már azért álmos. Aztán legurul rólam, de nem távolodik el messzire csak egy karnyújtásnyira és elkezdi birizgálni a nadrágomat.Már majdnem alszik.
Majd újult erővel, mint akinek jó ötlete van, fordul kettőt és elkezdi rugdosni a falat. Semmi reakciót nem vált ki, majd új terve szerint, átfésüli a hajamat a lábujjaival és a lábszárával.
Így is alszik el, hogy az egyik lábát a fejem felett bedugta a párnám alá a másikat pedig térdben megtámasztotta a fejem tetején, közben a fél kezével markolja a hátamon a pólót.
Hát szerintem ez meghittség :) imádom.

Ma megint megmértem, mert alig akarom elhinni, hogy már 99cm. :)

2011. szeptember 7., szerda

Anyai túlkapás

Szegény gyerekem tovább küszködik a kakilással. Szerencsére eddig nem kerültünk vissza a kórházba. Kap Levolac szirupot, aztán gyerekeknek való Mira vizet, meg vettem egy üveg aszalt szilva levet is. Rengeteg gyümölcs, joghurt, teljes kiörlésű kenyér és teljes kiőrlésű keksz nasinak. Semmi csoki, semmi édesség, semmi kakaó. Bevallom a gyerek fegyelmezettebb, mint én. Bár végül is neki van baja :o.
És itt jön a lényeg, sokat itatom. Mint ma utánanéztem -újra- túl sokat itatom.Valamiért arra emlékeztem, hogy neki 1,7l folyadékot kell innia egy nap. Most átbeszéltük apájával és nagyon sokallta ő is. Nosza megnéztem megint a neten és elég 0,7-1l folyadék. Ma megitattam vele az 1,8-at. Hú basszus, nagyon hülye vagyok. De ha nekem még egyszer vki azzal jön, hogy azért székrekedéses a gyerek, mert nem iszik eleget, akkor baj lesz.Remélem nem lesz semmi baja ettől, holnaptól leállok. Mondjuk azt megemlítem, hogy csóri gyerek az utcán minden fűszálat megöntözött már. A minap egy cca. 30-40 perces séta során 5* álltunk meg pisilni. Gondoltam is magamban, hogy ez talán nem normális. Pedig csak én vagyok nemnormális. Bocsi kisfiam, anya csak jót akart :(

Maszatolás foglakozás kezdődött most, a közösségi házban, oda fogunk járni, mert tetszett Nándónak.




Óriási fennforgások vannak mostanában nálunk, ezzel a szobatisztasági üggyel:

Tadadadam, íme az első igazi nagyfiús bicaj és persze a sisak:



Naná, hogy nem akar bicajozni.
Nem jól tűri a sisakot, alig bírtam valahogy rátenni.
Aztán nekimegy a nyeregnek és valahogy felül, de össze-vissza üti-veri a lábait, de nem engedi, hogy megmutassam, elveszti a türelmét és közli, hogy:
-Nándi tanul meg később....

2011. szeptember 2., péntek

csak felelőséggel

-Apával megbeszéltük este és úgy döntöttünk, hogy traktor helyett biciklit kapsz. Jó lesz?
-Oké Anya! Kap Nándi sisakot is?

2011. szeptember 1., csütörtök

kiegészítés

Az a gondolatsor kimaradt az előbbi bejegyzésből, hogy Borsi gyakorlatilag felnőtt ként viselkedett a beavatkozások közben. Persze próbált ellenállni, de aztán csak szorította Apája kezét és mondogatta -Mindjárt vége, Apa, mindjárt vége!
Édes kicsim!
Ma is és tegnap is volt kaki rendben. Mindig megjegyzi, hogy anya örül neki, Nándi kakilt nagyot. Szuper anya szuper! :) Szóval elvagyunk....

Nemrégen jöttünk haza a fülészetről, megint fülgyulladásom van :( úgy, de úgy fáj.

Hétfőn volt a szerelő és megszerelte a mosogatógépünket, azóta megy, olyan furcsa, de jól furcsa, 2 hónapba tellett.