NándiLilypie Kids Birthday tickers

2012. február 24., péntek

nyíl

Az a helyzet, hogy egész héten megint itthon vagyunk, mert betegek vagyunk. Egyre kevesebb szó esik az oviról és egyre több a Húsvétról. Már alig várja a nyulat :) de nem tudom, honnan szedte elő megint, de nagyon tetszik neki a téma.
Nemrégiben vettem neki egy könyvet a formákról, meg egy számítógépes játékot is találtunk hozzá. Ma elővette a dominót és a szokásos borogatós építkezés után formákat kezdtünk el kirakni. Négyzet, téglalap, majd jött a kör. Aztán én elszivárogtam onnan ő még ott rakosgatta a dominókat, aztán szólt:
-Nézd anya, nyíl!
Nagyon okos gyerek! :)

2012. február 18., szombat

Szülői értekezlettől a macaronig

Megvolt az első szülői értekezlet!  Az óvoda pszichológusa adott elő 3/4 órában, majd megerősítette a vezető óvónő az elhangzottakat, és végül a mi Éva nénin is. Aztán aktualitásokat beszéltünk meg, mint farsang és homokozó, és hogy sos papírzsepire van szükség :D
Nem tagadom vártam vmi perpatvart, de nagyon kulturáltan lezajlott, leszámítva egy büdös szájú apukát mellettem, aki folyamatosan kommentálta az eseményeket, de ez igazán apróság :D
Judit néni még délben megjegyezte nekem, mikor mentem Nándóért, hogy kössem fel a gatyámat, mert nagyon vagány a gyerek. Rákérdeztem szülői végén, de továbbra sem mondott semmi konkrétumot, hogy mire értette...viszont elmondta, hogy úgy viselkedik ahogyan kell, mármint, ahogyan az ő korában elvárható. A kezdeti verekedés elmúlt teljesen, és minden rendben.
Farsangra nagyon készültünk, de Nándó bizony nem volt hajlandó beöltözni :( pedig olyan klassz jelmeze volt. Volt alkalmam kicsit látni az óvodai közegben, hát mit ne mondjak azért kap ő is rendesen, lökdösik, rátaposnak, de azért nem sír, utánakiabál a gyereknek vagy otthagyja. Viszont amit mond az óvónéni az betartja, és a többieket is fennhangon utasítja, hogy maradjanak csendben, vagy üljenek le....stb. Örülök, hogy végül nem hagytuk magunkat lebeszélni a januári óvodakezdésről!!!
Nagyon bízom Éva néniben, és ez nagyon sokat segít, hogy a gyerek is jobban marad, mert tutira érzi ő is, hogy nyugodt szívvel bízom rá őt az Óvó nénire.






 Íme a jelmez, de csak műsoron kívül. Szerencsére a főpróbán lefényképeztem.
 Ma pedig Macaront sütöttem :) tonkababos csokikrémmel töltöttem, meg eperlekvárral. Suhú holnapra érnek össze az ízek nyammmmm


2012. február 13., hétfő

hétfő

Elvittük oviba reggel, bár még nem 100%.od, néha kicsit köhög még, de szerintem ez nem is múlna el még +2 hét után sem ha itthon maradna sem. Ez van , ezzel jár a tél, az ovi. Ott legalább mennek majd sószobába a héten 2* is. Na mindegy nem magyarázom tovább, így döntöttünk és vittem is. Olyan boldog volt, de komolyan. Mikor megálltunk a kocsival az ovinál csak ennyit mondott. Nándi szeret oviba járni :) és tényleg, szépen bementünk leöltöztünk és már bent is volt a csoportba :) Kis cukorfalatom. Remélem továbbra is így marad minden!!!! ÉREZD JÓL MAGAD BOGYISZLÓ! :)

2012. február 10., péntek

torta

legutóbbi sikeres kreációm innen:



az elmúlt 2 hét

Nos az utolsó hét az oviban nagyon jól telt Borsinak. Reggel zokszó, szájgörbület és minden egyéb  "műsor" nélkül masírozott be a csoportba. Már kabátban stírölte ki van ott, és ki mit játszik :) Fogmosás után pedig feltűnően húzta az időt, hogy ne induljunk még haza:) Óvó néni meg is jegyezte, hogy szerinte már itt az idő az ottalvásra, mert feltűnően húzza az időt :) Olyan édes. Mindenesetre az ottalvást azért nem feszegeti és én sem, majd kialakul, nem kell sietnünk úgyhogy mindegy mikor kerül sorra. Voltak udvaron, sószobában, születnek új festmények, szóval csudijó.
Sajnos azonban ezen a héten nem tudtunk menni, mert elővette a köhögés szegénykémet. Szerdán már dokihoz is elszaladtunk vele, mert nagyon bedurvult.  Kikönyörögte, hogy Apa is jöjjön vele a dokihoz, ő vigyázzon rá, amíg zajlik a vizsgálat kb. 2 percben :). Éjszaka annyira nyomta, hogy álmából felkelve hányt is a köhögésroham végén :(. Olyvé, mire megint alhatóvá tettem a szobáját, ő már azt hitte reggel van (23-kor) és alig bírtuk rábeszélni egy újabb alvásra.
Tegnap éjszaka pedig elfelejtettünk rá pelust adni, ezért riadóztatott pont 23 órakor, és újrahúzhattam megint az ágyat,:( rutinosabban viszont. :)
Lassan-lassan csillapodni látszik ez a masszív kis köhögés, remélem jövő héten megint mehetünk az oviba. Igyekszem melegen tartani a témát, de nem ellenkezik egyáltalán. Ha meggyógyulok megint megyek oviba, igaz Anya? Naná Kisfiam, már alig várom! ;)

2012. február 9., csütörtök

pizsama

Egész nap üldözöm, hogy öltözzön már át, és vegye le a pizsamáját.
De hiába, sőt a déli alvásnál, diadalittasan megjegyzi:-Látod ezért nem kell levenni a pizsit, mert így lehet a déli alvás is pizsamában.






2012. február 7., kedd

déli alvás után

Csattog ki a konyhába
-Te meg mit működsz itt Anya?
-Sütit akarok sütni!
-Akkor jó!
Csattog tovább pisilni :D