8 éve
2009. június 12., péntek
Strudli
Ezt a bejegyzést Katinak ajánlom.
Pontos adatokat nem sikerült begyűjtenem, mert amikor kérdeztem anyától, hogy mennyi liszt, azt mondja írjál 1 kilót, de mondjuk ez azért több :)
Szóval, valamennyivel több, mint 1 kg liszt, 3 tojás, tejföl, tej vagy kefir az összegyúráshoz, méghozzá annyi, hogy jól nyújtható tészta legyen, ne legyen túl kemény, és egy nagy csipet só, vagy 2 inkább. 2-2,5 kg krumplit kell sós vízben kifőzni, ha kész 2 egész tojást kell elkeverni benne, és vigyázni, hogy ne legyen se forró se hideg amikor a tésztára/ba kerül. A tésztát nyújtás előtt kb. fél órát kell pihentetni.
Lehet még tölteni jó kemény szilvalekvárral is. Láttam mát túróst is, de a klasszikus a krumplis és a lekváros. A többit a képek elregélik. Aki elkészíti, le a kalappal. Várom a beszámolókat :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése