NándiLilypie Kids Birthday tickers

2011. augusztus 31., szerda

hadak útja

Múlt hét szerdán Levolac szirup és fél glicerin kúp hatására sikerült kakilnia. Aztán semmi megint.
2 napig viszonylag nyugalommal tűrtük, aztán megint elkezdtük adni a szirupot, de semmi. Hétfőn délelőtt dokinéni. Jó bélhangok, menjen egy egész kúp és szirup, ha nincs produktum irány a kórház, beöntésre. Sajnos nem tudott kakilni, pedig nagyon nagyon csikart a hasa, egész nap simiztük, tornáztunk. Izzadt szegénykém már a fájdalomtól, meg az erőlködéstől. Kedden reggel nekiiramodtunk, János kórház sebészet. Minden porcikámban remegtem. Dr Léderer László, de nevezzük csak vén fasznak "fogadott" minket. Elmondtam, hogy a körzeti küldött beöntés végett, mert 6. napja nem kakilt a gyerek. Erre a v.f. közölte, hogy ez nem étterem itt nem lehet rendelni, meg ő egyébként sem ad beöntést, de ha kell is majd ő eldönti, de előbb belenyúl a seggébe. Így, szó szerint. Hát nem tudja meg senki mit éreztem, de tudtam, hogy hamarabb kap segítséget a gyerek ha nem kezdem el felvenni a kesztyűt. Szóval megvizsgálta, és átirányított a szembe ajtóhoz, hogy várjunk és majd ott elvégzik a beöntést.
Meg is kapta Drágám méghozzá kétszer is. Az első egyszerűen nem hozott eredményt. Aztán már azt hittük a második sem fog, de szerencsére mégis. Amikor végre mindent sikerült kikakilnia, szinte azonnal elaludt.
Én még visszamentem beszélni a doktornénivel, ahol megemlítettem a vén fasz modorát, de hihetetlen, hogy védik egymást. Egy arcizma sem rezdült és mintha nem is hallotta volna. A nővérke eresztett meg egy tudjuk sajnos arckifejezést, kb. a pillanat ezred részére.
Röviden ennyi, 9-12:30-ig tartott az egész tortúra. Tudom, hogy vannak ennél komolyabb betegségek és történések, de mi most teljesen sokkot kaptunk ettől. Borzalmasan kimerültünk. Tegnap én feküdtem le már a gyerek után közvetlen, ma pedig Apisz dőlt ki.
Ma már kakilt a gyerek rendesen, bár most pár napig még adjuk neki a szirupot, hogy rendeződjön a széklete, és felejtse el az erőlködést.
Persze folyik a szobatisztaságra szoktatás, és lehet ez is közbejárt a beszorult kaka ügyében. Próbáljuk egyáltalán nem erőltetni, ámbár lehet most éppen ez kavart be. A sok választási lehetőség közül nem tudott választani és inkább nem kakilt, se a bilibe, se a pelusba, se a wc-be.

Remélem megússzuk ezzel az egyetlen alkalommal, és nem kerül erre az egészre többet sor.





4 megjegyzés:

  1. Uh. Pont gondoltam, hogy tuti a szobatisztaságra szoktatás miatt van, de aztán írod is. Szegény drága. Remélem, tényleg csak ez volt. Joghurt, szilva, egyéb kajcsik, amik székletet csinálnak megvolt? Arián ezek mellett még a tejcitől is rohan a wc-re. Kitartás!

    VálaszTörlés
  2. uh, ez nagyon rosszul hangzott. :( amúgy nálunk is voltak/vannak gondok néha a kakival, múltkor már én is síkideg voltam, mikor 4 napja nem jött neki a kaki, hiába eszik vegyesen, adtam neki szilvát, semmi. Általában idegen helyen nem szeret kakilni. adtam neki én is dupholacot, meg kúpot, de ilyenkor már sokszor késő, még a kúp is. Aztán nagy nehezen megszülte, persze fáj a popója. Homeobogyóból a bryonia 9 CH jó erre, napi 2x5 bogyó.
    Ez nálunk is lelki alapon van sokszor, de megbeszéltük a dolgokat, meg a kúpot is utálja annyira, hogy mostanában rendben van a dolog (koppkoppkopp).
    Ja, doktor bácsi nagyon durva (amit írtál), az ilyen embert legszívesebben fejbe rúgnám, de az ember sajnos ki van szolgáltatva ilyenkor. :((
    remélem Borsinak nem lesz több ilyen probléma.

    VálaszTörlés
  3. Eddig is próbáltam figyelni, hogy mindig legyen gyümölcs az étrendben. Hát sajna ez most így nagyon összejött. A szobatisztaság, meg sokat utaztunk, voltunk sok helyen és egy kicsit megborult a napirend. Most aztán nagyon figyelek, hogy legyen tej, gyümi, teljeskiörlésű kenyér, keksz, semmi csoki :( semmi kakaó :( de olyan rendes, hogy megérti, meg persze rosszak az emlékek is :o és még élénkek.

    VálaszTörlés
  4. https://www.ismertorvos.hu/laszlo-lederer/gyermekorvos-sebesz/budapest

    VálaszTörlés