NándiLilypie Kids Birthday tickers

2011. január 24., hétfő

mese, mese meskete...

Egyszer volt hol nem volt, egy össze-vissza hajú kisfiú. Úgy hívták Borsi, Birzi-Borzi Borsi. Sehogyan sem engedte, hogy a szülei levágják a haját. Egy vasárnap délelőtt azonban tűrhetetlenné vált a helyzet. Szegény kisfiúnak állandóan csiklandozták a fülét és a szemét a túl hosszú hajszálak.
Nagy nehezen rábeszélték a szüleik Borsit, engedje meg, hogy az apukája levágja a haját. Anyukája pedig kész volt akár tótágast is állni, hogy a kisfiú ne érezze rosszul magát eközben.
Valahogy sikerült itt-ott rövidebbre vágni a frizuráját, máshol pedig sokkal rövidebbre, de van olyan hely is ahol maradt amilyen volt. Sőt, egy ízben a nagy fejmocorgatás közben még a fülét is megcsípte Apukája az ollóval.
Most van egy félig meddig megnyírt hajú kisgyermek, akinek az anyukája napi egy vágással próbál javítgatni a kinézetén. Ennyi a limit Borsinál. Napi egy nyisszantástól még nem borul ki. Szigorúan egyet ha vág az anyukája, azt szépen kibírja fejmoccantás nélkül.
Anyuka és apuka megfogadta, hogy legközelebb hajnyírógéppel próbálják.
Egyszer már úgy megnézném ezt a gyereket, egy jó képességű fodrász keze nyomát viselve.


A képen: az új frizura+ Apisz szülinapi Túró rudi tortája

Kép ugyan nincs róla, de megemlítem, mert nagyon finom volt a hétvégi ebédünk.
Gorgonzolás spenótos csirke rizzsel. Borsi gorgonzola mentesen ette, falta még ma ebédre is.

9 megjegyzés:

  1. a torta bazi finomnak néz ki...

    ez a fodrász téma nálunk is hasonló. és sajna megint aktuális is... csak én nem merek nekiállni, mert tuti nem sok haja maradna a gyereknek... :)

    VálaszTörlés
  2. mi anno, mirkó 4 éves kora körül elmentünk egy mediamarkt-ba, és ő kiválasztotta magának a neki tetsző hajvágógépet. és akkor, ott megbeszéltük, h az csak az övő, és azzal levághatom a haját. onnantól kezdve nem volt több gebasz. hagyta. nem szerette, de hagyta.
    most mondjuk ez a hajnövesztés.....agyamra megy...de ő akarja...

    VálaszTörlés
  3. a torta jó volt tényleg, csak Apisz akkora szeleteket vágott belőle, hogy mindenkinek a fülén jött ki már mire végeztünk vele :D

    4 éves kora, aha, akkor még van pár meccsünk ez ügyben...
    Te is növeszted így ő is növeszti, persze Linda is növeszti.Csak nem akar kilógni.

    VálaszTörlés
  4. Timcsa, hidd el, legegyszerűbb a fodrász. Nekünk legalábbis jól bejött. Sztem a legtöbb gyerek kicsit azért megszeppen és hagyja magát és azért a fodrászok elég tutin levágják, nem kell a gyerek kinézete miatt aggódni. Hidd el, hogy Veled sokkal bátrabb és összevissza ficereg, ott azért nem annyira. Ez a változat akkor tanácsos, ha szép frizkót szeretnél a gyereknek. Ha le akarod hajvágóval totál vágni, akkor persze, lehet otthon, de én mindig ott őrködöm a fodrásznéni felett, hogy hagyjon a feje tetején szép sérót, csak tegye rendbe. A totál lenyírt úgy el tudja rondítani a kicsik fejét. Előtte mindig felkészítem Mukit, tudja, mi vár rá és szépen kibírja, végigüli, kb. 10 perc. Apjával együtt járnak. Apja egyszer vett hajnyírót, hogy álljak neki. Mivel totál felnyírtam és rusnya lett, mondtam, hogy fizessünk ki két havonta 2 ezer Ft-ot és legyen normális feje :).
    Petra, Mirkó haja így sokkal jobb, nyugi, annyival szebb így az a szép kis arca, de ebbéli rajongásom már kifejtettem hajügyben. :)))

    VálaszTörlés
  5. A nagy hajtéma után pedig hadd kívánjak kedves férjednek boldog születésnapot! Milyen fiatal még, meg sem mutatom az enyémnek, mert mindig sopánkodik, hogy ő már öreg :)))).

    VálaszTörlés
  6. Ki fogjuk próbálni, mert pont fordítva gondolkodtunk, hogy ha nekünk nem engedi akkor egy idegennek pláne. De lehet, hogy bejön a terv!

    A legszebb férfikor most kezdődik ;)

    VálaszTörlés
  7. Arián a második fodrászkodásánál nem akarta. Sírás, hadonászás. Fodrásznéni megmondta, nyugi, Anyuka, akkor is levágom. És csinálta. Amint beindult az olló után a gépes vágás rész, hú, figyelt, nem volt gond. Azóta pedig egyszerűen megszokta, hogy járunk. Hidd el, hozzászokik.

    VálaszTörlés