NándiLilypie Kids Birthday tickers

2010. augusztus 16., hétfő

reggeli-ebéd

Reggelire kínálom Borsit fincsi padlizsánkrémes kenyérrel, persze hozzá sem ér, rá se néz.
Ebédre kínálom krumplipürével, karfiollal, husival, megint kiakad, bele se szagol csak a látvány alapján eldönti, hogy ő ebbe aztán bele sem piszkál. Na előkapom a padlizsánkrémet, megkenek vele egy szelet kenyeret, elé rakom, ő meg szépen bepuszilja mindet. Akkor most válogatós vagy nem?

Padlizsán krém-ahogyan tegnap csináltam:

4 padlizsánt és 3 kaliforniai paprikát villával megszurkálok és a sütőben jól megsütöm (kb 1 óra hossza).
A héja mind a kettőnek meg kell hogy égjen, akkor leszek nagyon finomak belül.
Ezeket meghámozom, olíva olajat öntök rá, csak egy kicsit, a másik kicsiben pedig 2 fej vöröshagymát sütök meg, mielőtt kész lenne beleszórok egy kis fokhagymát is.
Zöld borsot és fekete borsot török össze mozsárban, ezzel, és sóval fűszerezem.
Botturmixszal krémesre keverem, és pirítóssal faljuk.
Jó nagy adag lesz belőle, de kevesebbet nem érdemes csinálni, mert pár napig eláll a hűtőben és addig garantáltan elfogy.

1 megjegyzés:

  1. De jó hogy leírtad a receptet, hetek óta készülök padlizsánkrémet készíteni :P

    VálaszTörlés