NándiLilypie Kids Birthday tickers

2009. március 11., szerda

Védőoltások

Ma megkapta Mr.K a kötelező védőoltást, és kapott mellé Prevenárt, Pneomococcus ellen.
Jött Márti mama és elkísért minket a tanácsadásra. Kissé nehezen indultunk, mert a babakocsit nem tudtam rendesen szétnyitni. Az eső is esett, és az esővédőt sem tudtuk, hogy kell pontosan felrakni a babkocsira, de aztán valahogyan odaértünk. Tiszta szerencse, hogy kb 200m-t kell menni.
A dr néni és a védő néni lebeszéltek a Rota vírus elleni oltásról, merthogy mástól is kaphat hányós hasmenéses betegséget, és most nem is tudnák beadni a másik kettővel, ami még 3 hónapig eltart mire minden adagot megkap Mr. K., utána pedig már nem is érdemes beoltatni. Így mondták.
A Meningococcus elleni oltást pedig 1 éves kora körül adják. Így aztán feleslegesen rágtam le mind a tíz körmömet, hogy mi legyen a védőoltásokkal. Melyik igen és melyik nem, stb stb.
Azért a Rotán még gondolkozom...
Szóval a lényeg, hogy Mr.K. Borsó csak kicsikét sírt, és utána hagyta magát megvígasztalni, ameddig a védőnéni elmasszírozgatta az otásokat a combjaiban.
Súlya 2009.02.10-én 4.530g és most 2009.03.11-én 5.710g 1.1180g hízás egy hónap alatt szép teljesítmény. Ügyi vagy kisfiam. Pedig nem is dagi, hanem szép hosszú :)
Most már az ebéd utáni szunyókálás van folyamatban, remélem nem lesz semmiféle mellékhatása az oltásoknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése