NándiLilypie Kids Birthday tickers

2010. április 6., kedd

Húsvét

Pénteken Vállajra mentünk. A papa és a mama terv szerint fogadták Borsóbélát, vagyis tisztes távolságban maradtak ameddig ő nem közelített hozzájuk. Ezzel a módszerrel megúsztuk a nagy sírásrívást, és örömködtünk, mert nagyon hamar megbarátkozott velük.
Szombaton egész nap készítettük a hagyományos húsvéti menüt anyával. Tojást főztünk-festettünk, sonkát főztünk, tyúkokat töltöttünk, tojással töltött fasírtot sütöttünk, sárga túrót készítettünk, sütit sütöttünk (összesen:kb.150 tojást használtunk) . Ebédre húslevest főztünk, estére teljesen kipurcantunk.
Aztán másfél napig ettünk-ittunk, homokoztunk, kavicsoztunk, labdáztunk, rokonokat látogattunk, a fiúk locsolkodtak, és Borsóbéla rengeteg csokinyulat és tojást megevett. Mármint ahhoz képest, hogy eddig nemnagyon csokizott.
Hétfőn délben Boldogkőváraljára indultunk, hogy meglátogassuk Borsi másik dédimamáját, aki most látta őt először. Borsó a 7. dédunokája, összesen 8 van, de a 9. is úton van már. Úgyhogy kisfiam, van bőven uncsitesó, remélem majd mindegyiket megismered. Csak a poén kedvéért felsorolom őket: Dávid, Linda, Hanna, Kristóf, Bence, Balázs, Nándor azaz Te, Luca, és úton Hanga.
Az én nagymamámnak 2 dédunokája van mindössze, Bianka és Te.

Lakásfelújítás: garázs kibérelve a cuccainknak, csempe+járólap megrendelve. Holnap jön az asztalos konyhabútor és egyéb asztaloskodások ügyében. Meg még az is van, hogy már nem is tetszik a járólap, meg a csempe sem, amit megrendeltünk. Bruhaha

Borsinak ma vettem epret. Ette is meg nem is. Most figyeljük, hogy lesz-e allergiás reakció.
Egyébként pedig rámentünk a medvehagymára. A töltött tyúkba is tettünk, de az hiba volt, mert az ízét teljesen elveszítette, viszont salátának olívával, balzsamecettel, paradicsommal nagyon-nagyon finom. Végre van megint a piacon sok-sok friss zöldség, igaz, hogy aranyárban, de legalább van. Suhhhú

Képek holnap, egy képes beszámolóban. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése